Autorităţile brăilene nu cred că vor mai fi probleme deosebite în judeţ şi în municipiu din cauza inundaţiilor şi spun că ar trebui să-i mulţumim lui "tataia" Lungu pentru modul în care s-au realizat lucrările la diguri. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu a precizat că judeţul este pregătit cu bani şi cu materiale în cazul în care apele vor face noi probleme, arătându-se destul de optimist pentru perioada următoare: "Eu cred că Brăila, spre deosebire de alte judeţe, nu a avut probleme deosebite. Mă rog, Siretul ne-a făcut şi nouă mereu probleme, dar nu aşa mari ca la Galaţi, unde digul e mai jos. Ghinionul lor, la noi au rămas digurile de la «tataia» Lungu, care a făcut lucrări de calitate. Mă rog, şi la noi mai trebuie în Insulă înălţate unele porţiuni, dar nu avem probleme grave. Apă ca anul ăsta nu a mai fost de mult timp, sunt pagube, ce-i drept, dar nu de speriat. Noi suntem pregătiţi cu tot ce trebuie în continuare".
La rândul său, primarul Aurel Simionescu a explicat că dacă apele continuă să se retragă, probabil în două zile va băga pompele ca să tragă apa de pe faleză şi de pe străzile inundate. De asemenea, a precizat că firmele care îşi desfăşoară activitatea în port şi care au fost afectate de inundaţii au anunţat municipalitatea că sunt dispuse să plătească ele proiectul şi lucrările necesare înălţării unui dig de beton în zonă: "Dacă trece şi viitura asta, vom reintroduce pompele să tragă apa. Avem totul pregătit. Am cerut, de asemenea, o evaluare a căminului social afectat, unde trebuie să igienizăm, să schimbăm duşumelele...Am avut şi o discuţie cu firmele din port şi au spus că sunt dispuse să plătească proiectul şi lucrările la un dig de beton pe o distanţă mai mare în zonă, ca să nu mai fie probleme pe viitor. Totodată, am cerut Regiei de Apă să analizeze posibilitatea ca toate canalizările din zona afectată de inundaţii să fie regândite, astfel încât să se reverse în canalul colector, nu direct în Dunăre ca în prezent, astfel ca pe viitor să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat acum".
Ieri, la mira Brăila s-au înregistrat 699 cm, prognozele indicând o scădere cu 5 cm pentru astăzi. Conform specialiştilor, pe întreg sectorul Dunării, şi pentru următoarele două zile tendinţa este tot de scădere.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.