Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia a sacrificat 1,35 milioane de pasari dupa aparitia gripei aviare

Autoritatile ruse au sacrificat 1,35 de milioane de pasari domestice si salbatice, incepind din iulie 2005, pentru a impiedica raspindirea virusului gripei aviare, a anuntat, miercuri, Ministerul pentru Situatii de Urgenta, citat de Reuters.
Ultimele focare de gripa aviara depistate in Rusia au fost inregistrate in cinci regiuni din sudul tarii, dupa ce virusul H5N1 fusese semnalat si in Caucazul de Nord, intr-o zona aflata in apropierea granitelor cu Georgia si Azerbaidjanul, tari afectate, la rindul lor, de gripa aviara.
Ministerul rus al Agriculturii anuntase, saptamina trecuta, depistarea unor noi focare de gripa aviara in alte doua regiuni din Caucazul de Nord.
Virusul a fost confirmat, in cursul acestui an, in trei mari crescatorii de pasari, care au sacrificat 350.000 si, respectiv, 198.000 si 120.000 de pasari, a precizat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, adaugind ca, pina in prezent, in Rusia nu au fost inregistrate cazuri de gripa aviara la om.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii