Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia, afectata de temperaturi extrem de scazute

Valul de frig provenind din Siberia, care a provocat scaderea temperaturilor in Rusia pina la minus 50 de grade Celsius, a ajuns, marti, in regiunea Moscova, unde autoritatile au decis intreruperea partiala a alimentarii cu energie electrica, relateaza AFP.
La Moscova, unde doua persoane au decedat in cursul noptii de luni spre marti din cauza frigului, mercurul termometrelor a scazut pina la minus 36 de grade Celsius, ca urmare a valului de frig care s-a deplasat dinspre Siberia catre partea europeana a Rusiei.
Mai multe regiuni sint afectate, inca de saptamina trecuta, de temperaturi extrem de scazute, care uneori au provocat fisurarea conductelor de canalizare, asa cum s-a intimplat la Samara, oras situat pe cursul fluviului Volga, unde numerosi locuitori au ramas fara incalzire centrala.
Elevilor din Moscova si Sankt Petersburg (nord-vest) li se recomanda sa mearga la scoala in grupuri de cel putin 20 de persoane, iar autobuzele au fost alimentate cu un carburant special - Arctic - rezistent la frig.
Tot din cauza temperaturilor foarte scazute, vagabonzilor li s-a permis sa doarma in gari si pasaje subterane, suficient de numeroase in Moscova.
Posturile de televiziune din Rusia, care isi deschid jurnalele de stiri cu informatii privind valul de frig care afecteaza tara, au difuzat imagini cu oameni care incalzesc conductele de canalizare cu ajutorul aparatelor de sudura, pentru a evita fisurarea acestora.
La Moscova, principala preocupare a primariei este capacitatea sistemului energetic de a rezista la frig in urmatoarele zile, in timp ce alimentarea cu energie electrica a mai multor intreprinderi a fost intrerupta.
"Capitala se confrunta pentru prima data cu o situatie in care, din cauza frigului, cererea de energie ar putea depasi capacitatile sale", a dezvaluit Nestor Serebriannikov, fost functionar de rang inalt al primariei moscovite, citat de cotidianul Vedomosti.
"In perioada sovietica, intrerupeam, pe parcursul noptii, alimentarea cu energie electrica a uzinelor. In prezent, nu mai exista acest tip de industrie, iar in aceste claduiri se afla birouri, a caror electricitate nu poate fi intrerupta'', a explicat el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii