Mergi la conţinutul principal

Ruinele Brăilei se prăbuşesc, autorităţile ameninţă şi poliţiştii constată

deşi mai multe imobile din Brăila reprezintă un pericol iminent de prăbuşire, autorităţile brăilene nu fac altceva decât să ameninţe cu măsuri legislative şi, cam atât • practic însă, pe străzi, realitatea este aceeaşi ca acum mulţi ani în urmă • întrebarea multor cetăţeni ai Brăilei este, până când se amână luarea unor decizii clare?

 

Pericol public pe străzile Brăilei! O clădire în paragină, de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Brăila se prăbuşeşte sub ochii trecătorilor. Este vorba despre un imobil care nu mai are proprietar de peste 28 de ani, timp în care a devenit o ruină, dar şi o capcană pentru trecători, în adevăratul sens al cuvântului. Chiar în cursul zilei de ieri, o bucată uriaşă din zidăria casei s-a desprins şi a căzut pe trotuar, şi de aici până la un risc iminent de prăbuşire a întregului imobil, nu mai este mult. Iar asta se vede cu ochiul liber şi au constatat, din nou, poliţiştii locali, prezenţi ieri la faţa locului. Contactaţi şi întrebaţi ce măsuri iau în acest caz şi dacă va fi cineva tras la răspundere, reprezentanţii Poliţiei Locale din Brăila au transmis că vor reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.                                                                                 La rândul lor, vecinii sunt exasperaţi şi se tem să nu le cadă în cap acest imobil. “Partea asta de sus cade, peretele ăla din lateral e dus înspre curtea mea şi mi-e frică pentru că poate să cadă oricând”, se plânge un proprietar din apropiere.

Deşi spun că au sesizat problema în nenumărate rânduri la autorităţi, nimeni nu face nimic în acest sens. Legat de acest subiect, chiar fostul primar al Brăilei, Aurel Simionescu, declara, cu 3 ani în urmă, că va dispune preluarea imobilului în domeniul public privat al municipiului Brăila, astfel încât să se poate interveni asupra lui. Când se va întâmpla asta rămâne de văzut, cert este că şi vechea administraţie PSD şi actuala au ameninţat cu supraimpozitarea clădirilor abandonate din Brăila, care s-au transformat în ruine, chiar şi cu amenzi uriaşe dacă nu se iau măsuri urgente de reabilitare a faţadelor. În Centrul Vechi, mai mulţi proprietari au luat deja măsuri şi au reparat faţadele caselor, alţii s-au ales doar cu amenzi, iar alţii nici măcar cu atât, cum este şi cazul imobilului de pe Strada Campiniu, colţ cu Bulevardul Cuza. Este vorba despre vechea clădire a consulatului Italiei, care se află în paragină, o clădire despre care s-a tot spus, ba că se vinde, ba că s-a vândut, ba că se repară, şi cam atât.  Mai grav este că, la doar 3 - 4 metri distanţă de acest imobil, se află o grădiniţă, zona fiind intens circulată de copii, părinţi şi de şoferi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu