Rugăciuni pentru rod bun la Mănăstirea Şendreni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
"Din pământ bun, prin muncă, Dumnezeu ne dă pâinea cea de toate zilele"

Rugăciuni pentru rod bun la Mănăstirea Şendreni

* în ziua Sfântului Mucenic Trifon, Părintele Arhiepiscop Casian a binecuvântat livezile, grădinile şi viile şi a îndemnat la milostenie

 

 

Zi de sărbătoare şi de bucurie duhovnicească pentru obştea Mănăstirii "Sfântul Mucenic Trifon", de pe raza localităţii Şendreni, judeţul Galaţi, aflată sub ocrotirea sfântului, dar şi pentru toţi cei ce lucrează pământul moştenit de la străbuni.

Potrivit unui comunicat al Eparhiei Dunării de Jos, la început de februarie, când în calendarul creştin ortodox îl sărbătorim pe Sfântul Mucenic Trifon, Părintele Arhiepiscop Casian s-a aflat împreună cu obştea Mănăstirii Şendreni. "După oficierea Sfintei Liturghii din ziua hramului, de către un sobor de preoţi ieromonahi, a fost săvârşită slujba de sfinţire a apei. În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în cadrul căreia a fost citită Rugăciunea Sfântului Mucenic Trifon. Alături de obştea monahală, la slujbă au participat muncitori din cadrul fermei anexă a mănăstirii, precum şi credincioşi din parohiile învecinate", a precizat părintele Rareş Bucur, din cadrul eparhiei.

După ce a înălţat rugăciuni Domnului pentru rod bun şi pentru binecuvântarea roadelor pământului, ierarhul a binecuvântat lucrările realizate la biserica mănăstirii. Totodată, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Trifon, propovăduitor şi apărător al credinţei creştine şi despre sfârşitul mucenicesc al acestuia - pildă pentru creştinii zilelor noastre. Nu în ultimul rând, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre nevoia de a lucra cu dragoste pământul dăruit de Dumnezeu, pentru hrana cea de toate zilele şi pentru a face milostenie.

"Pentru a primi pâinea noastră cea de toate zilele, Domnul ne arată în Sfintele Scripturi că omul iese de dimineaţă şi până seara să se minuneze de creaţia Lui Dumnezeu, iar nouă, românilor, ne-a dat Dumnezeu un pământ extraordinar de bun. Din pământul bun, prin muncă, Dumnezeu ne dă pâinea cea de toate zilele şi pâinea bună îi face buni şi pe oameni, atunci când rup pâinea şi o oferă celor care nu au (...) Din Trupul şi Sângele Domnului ne împărtăşim spre viaţa cea de veci, iar din pâinea cea de toate zilele ne împărtăşim pentru un trai mai bun", a spus ierarhul Dunării de Jos, care, la finalul slujbei, i-a chemat pe toţi credincioşii prezenţi la o agapă frăţească.

Sfântul Mucenic Trifon este cel care protejează pământul şi culturile agricole, precum şi pe agricultori. Există deja o tradiţie la noi, la români, pentru binecuvântarea livezilor, grădinilor şi viilor, în ziua de 1 februarie a fiecărui an, când Biserica îl sărbătoreşte pe Sfântul Trifon.

Mănăstirea "Sfântul Mucenic Trifon", de pe raza comunei Şendreni, judeţul Galaţi, este amplasată într-o zonă importantă din punct de vedere agricol. Prin roadele câmpului obţinute aici, este susţinută lucrarea social-filantropică a Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De altfel, mănăstirea a fost fondată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopie ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de anul 1948.

Potrivit documentului de înfiinţare a mănăstirii, aceasta reprezintă un "loc de rugăciune, de evlavie şi de duhovnicească râvnă spre mântuire", precum şi "spaţiu al activităţii cinstite şi binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiaşilor, al copiiilor de la Orfelinatul Eparhial "Sf. Vasile cel Mare", al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei şi al tuturor celor care aşteaptă de la noi semn, sprijin şi iubire".

Piatra de temelie a bisericii Mănăstirii Şendreni a fost pusă la data de 7 mai 2001, de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro