Mergi la conţinutul principal
ÎPS Casian îi mobilizează pe credincioși

Rugăciuni pentru contenirea pandemiei în bisericile de la Dunărea de Jos

* ierarhul Dunării de Jos a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție sanitară și s-a rugat pentru cadrele medicale și pentru cei bolnavi * totodată, ierarhul a binecuvântat ambulanța donată de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei și de Crucea Roșie Bavareză, urmare a colaborării care există de peste 30 de ani între Arhiepiscopia Dunării de Jos și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan”

 

Rugăciuni pentru bolnavii de Covid-19 pe tot cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos și parastas pentru Prea Sfințitul Episcop Gurie, trecut la cele veșnice pe 21 octombrie, din pricina virusului necruțător.

”În ziua de vineri, 22 octombrie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru toți cei bolnavi și un parastas pentru Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, trecut la cele veșnice. După slujbă, ierarhul Dunării de Jos a mers la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” unde a înălțat rugăciuni pentru cadrele medicale și pentru pacienții internați și pentru a binecuvânta ambulanța donată acestei instituții medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

Potrivit sursei citate, în acest context dificil, în care numărul celor infectați cu noul coronavirus este în creștere, iar Secțiile ATI sunt pline cu persoane care suferă de forme grave ale bolii, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost intensificate rugăciunile pentru sănătatea pacienților, precum și acțiunile de sprijin pentru spitale.

”În Catedrala Arhiepiscopală, biserica mamă a Eparhiei Dunării de Jos, ierarhul Dunării de Jos s-a rugat pentru ca Bunul și Milostivul Dumnezeu să păzească viețile celor cuprinși de boală, să le dăruiască vindecare sufletească și trupească și iertarea păcatelor. Din soborul slujitor au făcut parte preoți din Administrația Eparhială și de la Catedrala Arhiepiscopală, a precizat pr. Rareș Bucur.

În predica rostită cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre prețuirea sănătății, ca dar de la Dumnezeu și a lansat un îndemn la rugăciune. Totodată, ierarhul a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție sanitară.

De la  Catedrală, ierarhul Dunării de Jos a mers la Capela ”Sfinții Doctorii fără de arginți Chir și Ioan” din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați, unde s-a rugat pentru sănătatea și ajutorul tuturor cadrelor medicale, a bolnavilor și a voluntarilor care îi sprijină, în această perioadă, pe semenii noștri încercați de suferință și de boli.

Aflat la acest spital regional, unde sunt tratați și copii din Brăila, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat autoutilitara de tip ambulanță VW Crafter, donată unității medicale ca urmare a colaborării care există de peste 30 de ani între Arhiepiscopia Dunării de Jos și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan”.

”Ambulanța a fost oferită prin contribuția Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord și Crucea Roșie Bavareză. Valoarea autospecialei este de 20.000 de euro. Aceasta este cea de-a patra autoutilitară donată spitalelor din România de Crucea Roșie Bavareză, prin intermediul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române”, a precizat pr. Rareș Bucur.

Ambulanța complet echipată cu aparatură medicală va fi utilizată pentru bolnavii care au nevoie urgentă de îngrijire la domiciliu și pentru transportul pacienților la spital.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro