Mergi la conţinutul principal

Rotaru nu dă şanse legii pensiilor speciale pentru aleşii locali

Parlamentarul PSD Ion Rotaru a comentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleşii locali a trecut tacit de Camera Deputaţilor, însă are şanse mici să fie adoptat de Senat. Asemenea primarului Aurel Simionescu, social democratul susţine că nimeni nu ar trebui să beneficieze de pensii speciale şi că varianta cea mai bună ar fi existenţa unei singure legi pe această temă. "Orice proiect de lege care trece printr-o cameră care nu e decizională, nu înseamnă că a fost aprobat. Aici a fost un «accident» faptul că a trecut prin adoptare tacită. Asta nu înseamnă că cineva i-a dat girul. E limpede că acum ajunge la camera decizională, care este Senatul. Din punctul meu de vedere, pensii speciale nu ar trebui să aibă nimeni în ţara asta. (...) Vorbim de principiul contributivităţii, al solidarităţii. Sunt principiile de bază ale Legii Pensiei, care ar trebui aplicate tuturor. Or, în contextul ăsta cred că nu ar trebui să vorbim nici de pensii pentru parlamentari, nici de pensii pentru consilieri judeţeni, primari, viceprimari şi aşa mai departe", a declarat Rotaru. De asemenea, senatorul a punctat că foarte mulţi cetăţeni îşi vor pune întrebări în privinţa faptului că unii pot beneficia de pensii speciale în timp ce alţii nu, generând un nou val de nemulţumiri. "Ar trebui să revenim la o singură lege a pensiei. Unele categorii pot fi într-un fel sau altul avantajate legat de perioada de cotizare sau de limita de vârstă la care pot ieşi la pensie, dar atât. Restul e o discuţie ce ar trebui cumva reluată, pentru a vedea de ce unii pot să aibă şi alţii nu. Trebuie să aplicăm un principiu clar: nimeni nu beneficiază de pensii speciale! Şi cu asta am închis subiectul. Cred că la Senat nu va trece. Politic nu s-a discutat, dar în niciun caz nu cred că va trece această lege", a conchis sursa citată.
La rândul său, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a evitat să comenteze dacă este de acord cu acest proiect legislativ, subliniind că nu îl interesează o asemenea temă. "Nu mă interesează subiectul absolut deloc. Partea financiară pentru mine, în tot acest an la consiliu, este zero ca interes. Nu m-am gândit nicio clipă ce opinie să am pe o temă ca aceasta", a afirmat acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro