* preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a făcut recent o analiză între activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Francisk Chiriac şi a primarului Marian Dragomir * potrivit parlamentarului, Dragomir este un primar bun, dar Chiriac putea fi mai bun * Rotaru a criticat şi apropierea şefului CJ de Pro România şi Mihai Tudose dincolo de relaţii interumane
Şeful PSD Brăila Ion Rotaru nu s-a arătat prea încântat de activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac. În cadrul unei conferinţe de presă recente, acesta a făcut o comparaţie între Chiriac şi primarul Marian Dragomir, declarându-se mult mai mulţumit de activitatea depusă de edilul-şef.
“Putea să fie un preşedinte mai bun (n.r. - Chiriac). Primarul Dragomir, da (n.r. - a fost un primar bun). Este diferită măsura, ambii au avut o activitate bună. Sigur, acum depinde la ce parametri te raportezi şi în funcţie de ce indicatori faci această analiză. Al doilea element este cel care ţine de percepţie. Din perspectiva asta, consider că ambii au avut o activitate bună, dar Chiriac putea să aibă o activitate şi mai bună. Evident, că întotdeauna e loc de mai bine, dar m-aţi pus să fac o balanţă. Ambii pot fi mai buni. Au potenţial şi sunt convins că vor creşte în continuare. Eu nu am spus că nu e bun Chiriac. Să ne înţelegem. Putea fi mai bun. Nu vreau să intru în detalii aici. Cert este faptul că am avut anumite situaţii în care aş fi aşteptat de la preşedintele Consiliului Judeţean o mai mare implicare în ansamblu în lucrurile pe care le-am avut de gestionat. Şi activitatea politică, şi administrativă”, a declarat Rotaru.
Supărare pentru şedinţele CJ şi pentru apropierea de Tudose
Ca exemplu negativ, senatorul a făcut referire la modul în care Chiriac a condus şedinţele de CJ Brăila şi cum a gestionat episoadele în care consilierii din opoziţie au făcut scandal.
“Vedeţi, când m-aţi întrebat mai înainte, dacă vreţi, aveam în vedere şi acest aspect. Atunci când eşti managerul unei activităţi complexe, care ţine şi de opţiuni politice şi decizii importante, trebuie să ai talentul, capacitatea şi aplecarea să găseşti soluţii. Sigur că e foarte greu când ai adversari care sunt extrem de vocali şi uneori spun de toate fără a spune nimic - asta este foarte adevărat şi e greu de găsit numitorul comun -, dar probabil şi asta este până la urmă, după părerea mea, calitatea importantă a unui om politic, aceea de a fi un bun mediator, un om care să reuşească să adune apele şi nu să le tulbure”, a mai completat Rotaru.
De asemenea, acesta s-a arătat deranjat şi de faptul că Francisk Chiriac s-a arătat întotdeauna ca un apropiat al vicepreşedintelui Pro România Mihai Tudose, asociindu-şi imaginea implicit cu partidul din care face parte europarlamentarul. Rotaru a punctat că trebuie să existe o distincţie clară între relaţiile interumane şi activitatea politică.
“Relaţiile interumane sunt fireşti, normale, de prietenie, de apropiere. Dacă vreţi, şi eu am fost şi sper că am rămas prieten cu Mihai Tudose. Am devenit competitori în politică, dar una e una, alta este alta. Noi avem o opţiune ca partid social democrat şi avem nişte responsabilităţi şi nişte poziţii, ei sunt astăzi în altă postură. Eu i-am cerut lui Chiriac, şi am avut o discuţie cu el pe această temă, nu neapărat să facă o delimitare, dar să se manifeste în aşa fel încât relaţiile personale şi interumane să rămână într-o zonă, partea aceasta care ţine de percepţia publică şi de implicarea lui să fie ca atare, ca membru al PSD”, a conchis Rotaru.
Reamintim că preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat deja că îşi doreşte să candideze pentru încă un mandat în fruntea mini-parlamentului judeţean, iar dacă social-democraţii nu vor fi de acord, îşi va calcula opţiunile mai departe.