Informatiile prezentate de organizatori s-au adresat, in special, gravidelor si tinerelor mame, cu privire la standardele de ingrijire a copiilor intre 0-3 ani, standardele de igiena, costurile si beneficiile inscrierii pe listele medicului de familie sau ale refuzului de oferire a asistentei medicale din partea unor cadre medicale. S-a incercat, de asemenea, incurajarea participarii civice a femeilor in domeniul social. De asemenea, s-a discutat despre prevenirea situatiilor de discriminare, intimpinate la solicitarea, de catre pacientii de etnie roma, a asistentei sanitare.
Celor peste 40 de participanti li s-au facut analize (EKG, colesterol, glicemie), care au fost procesate de firma Medcenter, urmind ca, in functie de rezultate, persoanele testate sa fie indrumate catre medicii de familie care ii au in evidenta. Serviciile de specialitate au fost oferite de doi medici rezidenti care-si desfasoara activitatea la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, sub coordonarea dr. Daniela Bartos.
Proiectul, care are un buget de aproximativ 300 milioane de lei vechi, se bucura si de sprijinul Fundatiilor "Spitalul de Urgenta" si "Humaniterra" si al organizatiilor neguvernamentale locale ale romilor.