Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Romica" si alti noua membri ai gruparii "Catali" au fost trimisi in judecata

La doar o zi dupa liberarea din Arestul Politiei, capul gruparii din Varsatura, Radu Bogateanu, zis "Romica", a fost trimis in judecata din ordinul Parchetului de pe linga Judecatorie, sub trei capete de acuzare: tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci infractiuni) si port ilegal de cutit in locuri publice. Zis si "Romica Catali", Bogateanu va fi insotit in boxa acuzatilor de noua apropiati, participanti la atacul din noaptea de 4/5 octombrie 2006, din Radu Negru: Adrian Balan zis "Adi", Eugen Grozea zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Viorel Ciurea, Cristian Iulian Doda si Gabriel Chioreanu. Sase minori, care declarasera initial ca au participat la incident, au fost scosi de sub urmarire penala, urmind a fi cercetati pentru favorizarea infractorului. Concomitent, oamenii legii au disjuns cercetarile in cazul altor doi membri ai gruparii "Catali", Sorin Lazar si Ionut Ranete, presupusi participanti la scandalul de luna trecuta. Politia si Parchetul au reusit sa audieze nu mai putin de 45 de martori, plus un martor sub acoperire. In prezent, Radu Bogateanu si Gabriel Chioreanu mai sint anchetati de procurorii din Valcea, respectiv Prahova, pentru fals in inscrisuri, intrucit au folosit cite un proces-verbal fictiv, ca sa demonstreze ca nu se aflau in Braila, la data de 4 octombrie 2006. Patru din cei opt inculpati arestati in cazul atacului din Radu Negru - Mogador - printre care si "Romica" - au fost eliberati pe cautiune, in urma cu doua zile, printr-o decizie a Tribunalului Braila.

"Inculpatii au creat o stare panica generala"

Potrivit rechizitoriului intocmit de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, atacul de tip mafiot pus pe seama celor zece inculpati s-a petrecut in seara zilei de 4 octombrie 29006, ora 22.00. In acel moment, Radu Bogateanu impreuna cu Adrian Balan, Eugen Grozea, Costin Caluda, Cristian Doda, Angelin Ciurea, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Gabriel Chioreanu, Sorin Lazar si Ionut Ranete, inarmati cu bite si rangi, au dat iama in Radu Negru, mai precis la blocul T de pe strada Abrud, unde locuieste familia Buricea, in scop de razbunare. Atacatorii au inceput sa arunce cu pietre in geamurile apartamentului familiei Buricea, facindu-le tandari, insa o parte din "proiectile" au ajuns la apartamentele invecinate. In continuare, membrii "comandoului" din Varsatura s-au deplasat in curtea interioara a blocului T si au dustrus autoturismele "Opel Calibra" cu numarul de inmatriculare B-48-SMW si "Mitsubishi" BR-18-GMC, ai caror proprietari se aflau in acel moment acasa la familia Buricea. Pe tot parcursul derularii atacului, cei 12 indivizi "au proferat amenintari si expresii jignitoare la adresa fratilor Buricea", precizeaza reprezentantii acuzarii.
La un moment dat, la locul faptei si-a facut aparitia un echipaj DPIR si scandalagiii s-au imprastiat care incotro. "Cagulatii" au retinut, totusi, cinci suspecti si i-au dus la sediul Politiei, pentru cercetari. Acestia au negat, insa, participarea la atacul din Radu Negru.
Interesant este faptul ca doar o parte din martorii oculari au acceptat sa dea declaratii, "imprejurare explicata prin starea de temere generata de persoana inculpatilor, legata de notorietatea acestora ca facind parte din grupari interlope, cit si de agresivitatea acestora". "Inculpatii au creat o stare de panica generala, locatarii blocului T fiind speriati de manifestarile din seara zilei de 4 octombrie 2006", se mai precizeaza in documentele acuzarii.

Politistul care a falsificat procesul-verbal al lui Chioreanu, cercetat pentru fals si luare de mita

Intrucit se sustragea de la cercetari, Gabriel Chioreanu a fost arestat in lipsa. La scurt timp, insa, el a prezentat instantei un proces-verbal care atesta faptul ca, la data la care s-a desfasurat atacul, el se afla la Ploiesti, unde a fost amendat de agentul de politie Dragos Adrian Szabo. Drept urmare, mandatul de arestare preventiva a fost anulat. Cercetarile efectuate ulterior au dovedit, insa, faptul ca procesul-verbal era fals. Agentul Szabo este in prezent cercetat de Parchetul Prahova pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si luare de mita. In mod aproximativ identic a procedat, spun anchetatorii, Radu Bogateanu, cazul aflindu-se in prezent in atentia Parchetului de pe linga Tribunalul Valcea. Singura diferenta este aceea ca, in cazul lui "Catali", agentul "Timofte Ion", care ar fi intocmit procesul-verbal, nici macar nu exista.
Pe data de 1 noiembrie a. c., "Romica" a fost capturat la Constanta, avind asupra lui un cutit cu lama de 17 centimetri. Drept urmare, el s-a mai ales cu o acuzatie, aceea de port ilegal de arma alba, in loc public. In urma cu doua zile, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, precum si inspectorul sef al IPJ Braila, cms. Catalin Chivu, si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu liberarea lui Bogateanu si a celorlalti inculpati pe cautiune. Astfel, conflictul dintre cele doua grupari rivale, cea din Radu Negru si cea din Varsatura, ar putea reizbucni din nou. Oamenii legii spun insa ca sint pregatiti sa faca fata oricarui incident.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii