Mergi la conţinutul principal
Sentință cu închisoare

Romică Cațali, din traficant, băut la volan

* magistrații Judecătoriei Brăila au dat sentința în dosarul «Cațali», inculpatul Bogățeanu Radu fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului * nepotul său, cel care a încercat să își scape unchiul de necazuri, respectiv inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel, a primit închisoare cu suspendare sub supraveghere * sentința Judecătoriei Brăila nu este definitivă, în urma apelului, cauza fiind înregistrată la Curtea de Apel Galați, unde se va da sentința finală în perioada următoare * potrivit anchetatorilor, în iulie 2019, interlopul a condus băut un autoturism, însă polițiștii i-au dat de urmă și l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 1,24 mg/l * știind că unchiul său va avea de tras, mai ales că fusese liberat condiționat din executarea unei pedepse cu închisoarea în 2017, nepotul lui “Romică Cațali”, adică Bogățeanu Dorinel Ionuț, a dat declarații mincinoase la Poliție și a spus că el a condus mașina

 

Condamnare în dosarul «Cațali». Magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul Bogățeanu Radu la o pedeapsă de peste un an închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducere sub influența alcoolului. Interlopul a comis fapta în vara anului 2019, iar la prima instanță a primit o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Nepotul său, Bogățeanu Ionuț-Dorinel, cel care a încercat să își scape unchiul de necazuri dând declarații mincinoase în fața polițiștilor și susținând că el a condus autoturismul, a scăpat cu închisoare cu suspendare sub supraveghere. Are însă unele obligații impuse, iar dacă nu le respectă, acesta riscă să ajungă la închisoare.

Astfel, după cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, magistrații i-au condamnat pe inculpatul Bogățeanu Radu și pe nepotul său, însă în urma apelului formulat în cauză, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați unde urmează să se dea în perioada următoare sentința finală. Prezentăm în continuare soluția pronunțată de Judecătoria Brăila. “Condamnă pe inculpatul Bogățeanu Radu, la o pedeapsă de 1 (unu) an și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (faptă din 07.07.2019). La rândul său, inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel, la o pedeapsă de 6 (șase) luni pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, la o pedeapsă de 6 (șase) luni pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații (faptă din 08.07.2019) și la o pedeapsă de 9 (nouă) luni pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la fals intelectual (faptă din 08.07.2019). Contopește cele trei pedepse aplicate inculpatului Bogățeanu Ionuț-Dorinel, respectiv două pedepse de 6 luni și o pedeapsă de 9 luni închisoare, urmând ca inculpatul să o execute pe cea mai grea de 9 luni închisoare, la care se va adăuga un spor de 1/3 din suma celorlalte pedeapse, respectiv sporul de 4 luni, în final 1 an și 1 lună închisoare. Dispune pentru inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 (doi) ani. Obligă inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel, ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brăila, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Brăila sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Com. Chișcani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Brăila, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Atrage atenția inculpatului Bogățeanu Ionuț-Dorinel asupra dispozițiilor art. 96 Cod penal, privind situațiile care atrag revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere, respectiv săvârșirea unei noi infracțiuni în termenul de supraveghere și neîndeplinirea cu rea-credință a măsurilor și obligațiilor de supraveghere, stabilite prin prezenta hotărâre. Obligă inculpatul Bogățeanu Radu la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Obligă inculpatul Bogățeanu Ionuț-Dorinel la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Constată că ambii inculpați au fost asistați de apărător ales. Cu drept de apel”, este soluția Judecătoriei Brăila.

Reamintim că, în ianuarie, s-a stabilit primul termen de judecată în dosarul care îl are ca personaj principal pe interlopul Bogățeanu Radu, zis “Romică Cațali”, acuzat de comiterea unor infracțiuni rutiere. Procesul aflat pe rolul Judecătoriei Brăila, în care este inculpat și nepotul lui Bogățeanu, cel care a încercat să își scape unchiul de necazuri, a început în data de 11 ianuarie 2021. Inculpații au încercat să scape de judecată și au invocat unele excepții, numai că instanța a respins solicitările și a dat startul judecății.

 

Acuzațiile procurorului

După cum v-am informat, liderul din Vărsătura, care a fost condamnat anterior pentru trafic de persoane, a comis o nouă faptă în stare de recidivă. Potrivit anchetatorilor, în iulie 2019, interlopul a condus băut un autoturism, însă polițiștii i-au dat de urmă și l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 1,24 mg/l. Știind că unchiul său va avea de tras, mai ales că fusese liberat condiționat din executarea unei pedepse cu închisoarea în 2017 și avea impuse niște obligații, nepotul lui “Romică Cațali”, adică Bogățeanu Dorinel Ionuț, fiul lui “Cațali”, cel ucis în 2002, a decis să își asume vina. Acesta a dat declarații mincinoase la Poliție și a spus că el a condus mașina, numai pentru a-și salva unchiul. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au aflat adevărul și au stabilit că în realitate la volan se afla liderul interlop.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

După cum au stabilit anchetatorii, în după-amiaza zilei de 7 iulie 2019, inculpatul Bogățeanu Radu a condus autoturismul „ Opel” pe DE 584, în localitatea Vărsătura, deși se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost depistat de lucrătorii de poliție cu 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat potrivit testării cu aparatul etilotest și 3,10 g/l alcool pur în sânge, alcoolemie rezultată din prima mostră prelevată.

În rechizitoriul de trimitere în judecată se mai arată faptul că, la data de 8 iulie 2019, inculpatul Bogățeanu Ionuț Dorinel a luat hotărârea de a se prezenta în fața polițistului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Serviciul Rutier, unde a dat o declarație necorespunzătoare adevărului despre împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier din data de 7 iulie 2019 provocat de inculpatul Bogățeanu Radu. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a determinat cu intenție directă lucrătorul de poliție din cadrul IPJ Brăila să procedeze la încheierea procesului verbal de contravenție din 8 iulie 2019, în care să consemneze în fals date necorespunzătoare adevărului cu privire la evenimentul rutier în care a fost implicat autoturismul Opel condus de inculpatul Bogățeanu Radu, precum și a autorizației de reparație a autoturismului.

Interlopul Bogățeanu Radu a comis fapta în stare de recidivă, el având se pare un rest de pedeapsă neexecutată, întrucât a fost eliberat condiționat. Condamnat, la jumătatea lunii martie 2017, la o pedeapsă definitivă de 6 ani și 3 luni de închisoare pentru trafic de persoane, Radu Bogățeanu, zis “Romică Cațali”, liderul grupării din Vărsătura, a obținut liberarea condiționată la sfârșitul lunii mai 2017.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu