Despre cartea "Vesnic prizonier" a vorbit deputatul minoritatii albaneze, Oana Manolescu, care a precizat ca in paginile sale sint reflectate aspecte ale istoriei din Romania mai putin cunoscute: dupa 1945 toti cei care purtau nume germane au fost deportati in gulagul rusesc si dusi la munca fortata. Cititorii vor afla povestea lui Tibor Ostermann, care la 18 ani a fost dus, pentru inceput, in lagarul de la Krivoi Rog, apoi plimbat in multe altele. Oana Manolescu a citit doua fragmente din carte, unul care arata in ce stare deplorabila ajunsesera ucrainenii, popor care cistigase chipurile razboiul, si stadiul de dezumanizare in care ajunsesera oamenii in lagare din cauza foamei. Concluzia deputatului Oana Manolescu a fost aceea ca razboiul nu este bun nici pentru invinsi, nici pentru invingatori si ca aceasta carte se doreste a fi o pledoarie pentru pace.
A urmat prezentarea revistei "Prietenul albanezului", ajunsa la nr. 84, in care sint prezentate elemente interesante despre comunitatea albaneza si episoade din istoria Romaniei, care se impleteste cu istoria Albaniei. Sint publicate si dovezi care atesta ca Romania a fost dintotdeauna pentru albanezi un El Dorado. Scriitorul si ziaristul Marius Dobrescu, redactorul sef al revistei amintite, a mai subliniat faptul ca albanezii au dat Romaniei si lumii multi oameni de cultura.
Deputatul Oana Manolescu a mai vorbit despre activitatea din cele 12 filiale ale Asociatiei Liga Albanezilor din Romania si despre modul in care ofera sprijinul sau minoritatii pe care o reprezinta. Seara s-a incheiat cu un recital al grupului "Serenada". Au fost prezentate 11 melodii extraordinare din regiunea Korcea a Albaniei, de unde provin majoritatea albanezilor din Romania. Grupul "Serenada" este format din trei membri: Carmen Balasoiu - membra a corului Operei Romane din Bucuresti, Manulea Mocanu - profesoara de religie si Stefan Corbu - orchestratorul serenadelor ascultate.