Romanul "Vesnic prizonier", lansat cu ocazia implinirii a 96 de ani de la independenta Albaniei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Romanul "Vesnic prizonier", lansat cu ocazia implinirii a 96 de ani de la independenta Albaniei

Pentru a sarbatori implinirea a 96 de ani de la declararea independentei Albaniei, in urma cu citeva zile, la restaurantul Hotelului "Orient", a avut loc o intilnire a reprezentantilor Ligii Albanezilor din Romania cu minoritatea albaneza locala si cu simpatizantii acesteia. In cadrul manifestarii au fost lansate si romanul biografic "Vesnic prizonier", scris de Tibor Ostermann si Oana Manolescu si cel mai recent numar, 84, al revistei "Prietenul albanezului". Totodata a fost prezentat un program de serenade albaneze interpretate de grupul vocal-instrumental "Serenada".
Despre cartea "Vesnic prizonier" a vorbit deputatul minoritatii albaneze, Oana Manolescu, care a precizat ca in paginile sale sint reflectate aspecte ale istoriei din Romania mai putin cunoscute: dupa 1945 toti cei care purtau nume germane au fost deportati in gulagul rusesc si dusi la munca fortata. Cititorii vor afla povestea lui Tibor Ostermann, care la 18 ani a fost dus, pentru inceput, in lagarul de la Krivoi Rog, apoi plimbat in multe altele. Oana Manolescu a citit doua fragmente din carte, unul care arata in ce stare deplorabila ajunsesera ucrainenii, popor care cistigase chipurile razboiul, si stadiul de dezumanizare in care ajunsesera oamenii in lagare din cauza foamei. Concluzia deputatului Oana Manolescu a fost aceea ca razboiul nu este bun nici pentru invinsi, nici pentru invingatori si ca aceasta carte se doreste a fi o pledoarie pentru pace.
A urmat prezentarea revistei "Prietenul albanezului", ajunsa la nr. 84, in care sint prezentate elemente interesante despre comunitatea albaneza si episoade din istoria Romaniei, care se impleteste cu istoria Albaniei. Sint publicate si dovezi care atesta ca Romania a fost dintotdeauna pentru albanezi un El Dorado. Scriitorul si ziaristul Marius Dobrescu, redactorul sef al revistei amintite, a mai subliniat faptul ca albanezii au dat Romaniei si lumii multi oameni de cultura.
Deputatul Oana Manolescu a mai vorbit despre activitatea din cele 12 filiale ale Asociatiei Liga Albanezilor din Romania si despre modul in care ofera sprijinul sau minoritatii pe care o reprezinta. Seara s-a incheiat cu un recital al grupului "Serenada". Au fost prezentate 11 melodii extraordinare din regiunea Korcea a Albaniei, de unde provin majoritatea albanezilor din Romania. Grupul "Serenada" este format din trei membri: Carmen Balasoiu - membra a corului Operei Romane din Bucuresti, Manulea Mocanu - profesoara de religie si Stefan Corbu - orchestratorul serenadelor ascultate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro