Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia nu vor fi protejate de scutul antiracheta al SUA

Scutul american antiracheta nu va apara toate statele NATO, a declarat, luni, Secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer, flancul sud-estic al organizatiei- Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia - raminind neacoperit, relateaza AFP.
"Sistemul american, in cazul in care va fi instalat, nu va acoperi tot teritoriul Aliantei (...) dar sper ca, pina la urma, va exista un acord in legatura cu protejarea sa integrala", a declarat Scheffer.
Elementele scutului pe care SUA vor sa le instaleze in Cehia si Polonia, pentru a apara teritoriul american de un eventual atac cu racheta balistica lansat din nordul Iranului, va acoperi de asemenea trei sferturi din teritoriile statelor NATO, au declarat surse din cadrul Aliantei.
Totusi, flancul sud-estic al NATO - Bulgaria, Romania, Turcia si Grecia - nu va intra in raza de acoperire a acestuia, fiind astfel necesara completarea scutului cu alte sisteme antiracheta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii