Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania ar putea fi exclusa din competitiile europene

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, ca daca in Romania nu va exista un stadion care sa corespunda normelor UEFA, este posibil ca echipei nationale si formatiilor romanesti sa nu li se mai permita accesul in competitiile europene.
"Exista problema licentierii cluburilor, in care pina in 2008, 2009 trebuie respectate niste criterii de atribuire a licentei, si noi stam foarte prost din punct de vedere al infrastructurii si al criteriului sportiv. Daca autoritatile publice locale nu se implica sa faca investitii, pentru ca legea le permite, atunci este posibil sa nu avem reprezentanti in cupele europene. Si, daca nu avem un stadion, si echipa nationala poate fi oprita de la competitiile preliminare si oficiale ale Europei", a subliniat presedintele Federatiei Romane de Fotbal.
Sandu a subliniat ca nu FRF este responsabila cu construirea unui stadion care sa fie in conformitate cu cerintele forurilor internationale. "Inrebati-i pe cei care au responsabilitatea aceasta. Noi sintem cu organizare si cu tehnicul", a spus Sandu.
Mircea Sandu a tinut sa precizeze ca FIFA a acordat FRF o derogare pentru a incheia campionatul mai tirziu decit restul tarilor si a negat ca selectionerul Victor Piturca ar fi cerut comprimarea campionatului. "Campionatele din majoritatea tarilor se termina pe 14 mai. Noi am cerut o derogare de la FIFA si am primit-o. Aducem doar doua etape mai devreme. Campionatul se termina pe 24 mai si preconizam finala Cupei pe 31 mai. Daca echipele noastre vor merge mai departe in cupele europene vom reprograma anumite partide, pentru ca se practica peste tot in lume", a subliniat presedintele FRF.
Mircea Sandu a facut parte dintr-o echipa a FRF care a participat, luni, la un turneu demonstrativ de promovare a fotbalului feminin si a futsalului, ce s-a desfasurat la sala "Ioan Kunst Ghermanescu", din Bucuresti. La aceasta competitie au mai evoluat opt formatii din campionatul de fotbal feminin, echipele liceelor Mircea Eliade si Mihai Viteazul, o selectionata a reprezentantilor cluburilor de futsal si o echipa a arbitrilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii