Mergi la conţinutul principal

Românii sparg peste 40 milioane euro în fiecare an pentru vacanţe în Thailanda

Peste 20.000 de turişti români şi-au făcut vacanţa în Thailanda în fiecare dintre ultimii doi ani, cheltuind în medie mai mult de 2.100 de euro de persoană pentru zbor, cazare, masă şi excursii, au declarat agenţiei Mediafax reprezentanţii în România ai Autorităţii de Turism a Thailandei.
"Din datele oficiale ale autorităţilor thailandeze, în anul 2013 şi-au făcut vacanţa în această ţară puţin peste 20.000 de români. Din datele preliminare, şi în anul 2014 au fost tot cam atâţia", a declarat agenţiei Mediafax Mădălina Nan, PR&Marketing Assistant la reprezentanţa în Balcani a Autorităţii pentru Turism a Thailandei (TAT Balkan Office).
Ea spune că românii stau în jur de 13 zile în Thailanda şi cheltuiesc, în medie, 105 euro pe zi pe cazare, mâncare, băutură şi excursii. La suma totală de 1.365 de euro, se adaugă şi preţul biletului de avion, care ajunge, în medie, la 800-850 de euro. În total, peste 2.100 de euro. Din aceste date reiese că cei 20.000 de români cheltuiesc anual pentru vacanţe în Thailanda mai mult de 42 de milioane de euro.
Românii merg în Thailanda în zone precum Bangkok, Puuckett sau Pattaya.
"În general merg la plajă, dar sunt destul de munţi şi cei care ajung în nord, pentru pachete mai culturale. Cei mai mulţi stau în Bangkok câteva zile, iar apoi merg în insule pentru plajă sau în diverse circuite", a mai spus Mădălina Nan.
Într-un clasament al Organizaţiei Mondiale a Turismului, cea mai vizitată ţară din lume este Franţa, cu peste 80 de milioane de turişti în 2013, urmată de Statele Unite (70 de milioane de turişti), Spania (60 de milioane de turişti), China (55 mil. turişti), Italia (47 mil. turişti), Turcia (37 mil. turişti), Germania (31 mil.), Marea Britanie (31 mil.), Rusia (28 mil.) şi Thailanda (26 mil.).
Thailanda încasează anual din turism 35-36 de miliarde de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro