Mergi la conţinutul principal

Românii se dau cunoscători în tehnică, dar nu sunt

Iubim tehnologia, dar nu ştim să o folosim la adevăratul potenţial. Aceasta este concluzia unui studiu dat publicităţii de cei de la Samsung Electronics Europa. Deşi utilizează tehnologia mult mai mult decât o făceau în anii trecuţi, aproape 70 la sută dintre români pretind că înţeleg termenii sau frazele tehnice. În realitate, însă, unii termeni, cum sunt cloud sau emoji, produc confuzie, transmite Digi24.
Creşterea interesului pentru dispozitivele inteligente în rândul utilizatorilor români este vizibilă, drept dovadă, numai anul trecut românii au cumpărat 3,2 milioane de telefoane inteligente pe care le folosesc zilnic. Atât doar că nu le folosesc la adevărata lor capacitate tocmai pentru că tehnologia nu se limitează la Facebook şi e-mail.

Tinerii sunt mai modeşti

Un studiu dat publicităţii de cei de la Samsung Electronics Europa arată că două treimi dintre români pretind că înţeleg termenii sau frazele tehnice, deşi în realitate nu le cunosc. Mulţi dintre utilizatori nu ştiu, de pildă, la ce foloşte cloud-ul şi cum pot stoca date cu ajutorul lui. Cei care ştiu să îl folosească au acces la informaţiile salvate de ei indiferent de calculatorul pe care îl folosesc. Singura condiţie este accesul la internet.
Interesant este că cei care admit cel mai des că nu stăpânesc tehnologia sunt cei cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani. Adică exact generaţia care are cel mai des acces la dispozitivele inteligente. Aleg însă să le folosească pentru reţelele de socializare şi cel mult e-mail.
Chiar şi în aceste condiţii, tehnologia este mult mai prezentă în viaţa românilor decât era în urmă cu câţiva ani.

Pierduţi fără gadgeturi

61% dintre utilizatori spun că acum folosesc mult mai des dispozitivele inteligente decât obişnuiau să o facă în urmă cu doi ani, iar 21 la sută dintre aceştia spun că fără gadgeturi s-ar simţi pierduţi. Având în vedere că 41 la sută dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani îşi verifică smartphone-urile de peste două sute de ori în 24 de ore, cifrele sunt explicabile.
Cât despre aplicaţiile folosite de români, studiul celor de la Samsung arată că 26 la sută dintre aceştia le folosesc pe cele de navigaţie şi hărţi. Următoarele în topul preferinţelor sunt cele de tip calculator şi cele pentru camere foto. Adică aplicaţiile pe care fiecare telefon inteligent le are instalate încă din fabrică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro