Mergi la conţinutul principal

Românii, foarte nemulţumiţi de nivelul taxelor şi prestaţia politicienilor

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi cetăţeni din Europa de Sud-Est în ceea ce priveşte sistemul de taxare şi prestaţia politicienilor, având o marjă foarte redusă de toleranţă la noi creşteri de taxe, potrivit unui studiu Daedalus realizat înainte de anunţarea noilor măsuri fiscale, potrivit Mediafax.
"Doar unul din zece români se declară mulţumit sau foarte mulţumit de sistemul de taxare (10,5%) sau de politicieni (8,2%). Nemulţumirea faţă de aceste două aspecte reprezintă un fenomen general în regiune. Cu toate acestea, în ceea ce priveşte taxele, România ocupă penultimul loc, cu o medie semnificativ mai mică decât cea a regiunii (10,5% România faţă de 14,4% media regiunii)", se arată într-un comunicat al Daedalus Millward Brown.
Mai nemulţumiţi decât românii în ceea ce priveşte sistemul de taxare sunt doar sârbii (9,5%). La celălalt capăt al clasamentului, Slovacia (19,1%), Turcia (18,7%) şi Bulgaria (18,1%) au un număr de aproape două ori mai mare de cetăţeni mulţumiţi de acest aspect decât cei din România.
"Datele au fost culese înainte de anunţurile privind majorarea taxelor în România, ceea ce amplifică semnificaţia acestor scoruri mici. Practic există o marjă foarte redusă de toleranţă a populaţiei faţă de noi creşteri de taxe", a declarat Daniel Enescu, Managing Partner Daedalus Millward Brown.

Doar bulgarii şi croaţii sunt mai dezamăgiţi de proprii politicieni

În ceea ce priveşte satisfacţia faţă de politicieni, România este pe antepenultimul loc în regiune (8,2%), scoruri mai mici obţinând doar politicienii din Bulgaria (5,7%) şi Croaţia (4,7%).
În ciuda frământărilor sociale din ultima vreme, politicienii turci au de departe cea mai mare susţinere a populaţiei, cu un nivel de mulţumire de trei ori mai mare decât cel din România (30,3%).
Studiul a fost realizat în şapte ţări din sud-estul Europei (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia), pe un eşantion de 2.306 de respondenţi, şi arată nivelul de mulţumire al cetăţenilor privind diverse aspecte care contribuie la calitatea vieţii.
Datele au fost culese în luna august. Ulterior, Guvernul a anunţat că va introduce noi accize la carburanţi şi un impozit pe proprietate pentru construcţiile speciale, precum centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, centrale termoelectrice şi nuclearo - electrice, piste şi platforme, sonde de ţiţei, gaze şi sare, rampe de încărcare - descărcare, coşuri de fum şi turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine, linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro