Mergi la conţinutul principal

România va putea exporta produse lactate și piscicole pe piața din China

• România va putea exporta produse lactate şi produse piscicole pe piaţa din China, două protocoale în acest sens fiind semnate marţi, la Beijing, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

"Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate şi produse piscicole din România pentru piaţa chineză. O delegaţie din ţara noastră se află între 30 iunie şi 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state", se arată într-un comunicat al instituţiei.
Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.
Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a semnării Declaraţiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două state, a anunţat ANSVSA.
În perioada 21-22 aprilie, şeful ANSVSA a primit o delegaţie din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale a Vămilor, condusă de vice-ministrul Lyu Weihong.
"Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuţii, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal, şi pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare şi fitosanitare, respectiv a accesului pe piaţă al produselor agricole. În acest context, în data de 21 aprilie, preşedintele ANSVSA a însoţit delegaţia chineză într-o vizită la o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitaţia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing şi de a continua discuţiile", se mai arată în comunicatul citat. (Sursa: www.agerpres.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro