Astfel, România, cu 16%, se poziționează pe locul 4 între ţările UE cu cea mai scăzută rată de impozitare a veniturilor persoanelor fizice, după Bulgaria (10%), Cehia şi Lituania (ambele cu 15%) şi pe locul 6 la impozitarea profiturilor companiilor, după Bulgaria şi Cipru (ambele cu 10%), Irlanda (12,5%), Lituania şi Letonia (ambele cu 15%).
"Intrăm în anul 2012 cu un nivel al fiscalității favorabil mediului de afaceri în comparație cu alte state europene. Avem printre cele mai mici rate de impozitare a companiilor şi a persoanelor fizice din UE", spune Andreea Vass.
În schimb, doar şase state europene au povara fiscală pe muncă mai mare decât România (44,4%): Belgia (55,4%), Franța (49,3%), Germania (49,1%), Austria (47,9%), Italia (46,9%) și Ungaria (46,4%).
"Într-adevăr, în ceea ce privește povara fiscală pe muncă încă mai este loc de progrese, iar în ceea ce priveste povara administrativă fiscală spațiul pentru simplificare, debirocratizare, unificarea bazelor de date publice și informatizarea procedurilor de onorare a obligațiilor față de stat este și mai mare", a mai precizat Vass.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.