"Balanţa este pozitivă în ceea ce priveşte fondurile pe care le-a primit România de la UE minus fondurile pe care România le-a vărsat la bugetul UE. În niciun caz România nu este un contributor net la bugetul UE şi, în ciuda gradului scăzut de absorbţie în ceea ce priveşte politica de coeziune, de 3,7%, balanţa este pozitivă. Probabil azi e peste cinci miliarde de euro", a precizat Orban.
La rândul său, comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, a confirmat că balanţa este una favorabilă României, ca urmare a fondurilor atrase pentru fermieri.
"Contrar cu ceea ce aud la Bruxelles, este o balanţă pozitivă, dar nu datorită atragerii fondurilor de coeziune, ci prin raportarea tuturor plăţilor livrate de la Bruxelles. Dar eu cred că balanţa pozitivă nu este datorită utilizării fondurilor din coeziune, ci datorită fondurilor care vin în România pentru fermieri, prin intermediul plăţilor directe şi a fondurilor de dezvoltare rurală care au crescut anul acesta", a spus Lewandowski.
Comisarul european şi-a exprimat speranţa ca anii următori balanţa pozitivă să fie construită nu numai pe transferuri de plăţi directe în agricultură, ci şi pe coeziune.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.