Mergi la conţinutul principal

România, locul al doilea la “Athletics Unlimited Games”

* delegația țării noastre a avut în componență 10 sportivi de la LPS Brăila * competiția, organizată de Federația Poloneză printr-un proiect Erasmus, a reunit la start sportivi născuți în 2009 și 2010, din 10 țări

 

România a mai bifat un succes în plan sportiv în această lună, s-a clasat pe locul al doilea, după Polonia, la ediția 2022 a competiției rezervate copiilor 1 și 2, “Athletics Unlimited Games”, proiect Erasmus, care a avut loc la Cracovia, în Polonia. O competiție la care în acest an au participat sportivi din 10 țări, Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

Delegația României a fost formată din 80 de atleți, dintre care 10 au fost de la LPS Brăila și anume: Pavel Bunea, Nadia Pastramă, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, George Manta, Ștefan Dreptu, Eduard Filip, Eugen Smeu, de la grupa profesorului Florinel Ilie, Denis Tihanov, Răzvan Voncilă, de la grupa profesorului Nicu Roată, Denis Balaban și Costin Luciu, sportivi pregătiți de profesoarele Sica lazăr, respectiv Anilena Anton.

Sportivii au concurat la două secțiuni, Power Group și Endurance Group.

“A fost o competiție oranizată de Federația Poloneză printr-un proiect Erasmus, la care au participat sportivi născuți în anii 2009 și 2010. Au fost câte 80 de sportivi pentru fiecare delegație. LPS Brăila a avut 10 atleți, iar prestațiile acestora au fost foarte bune. Au fost probe specifice. De exemplu, la Power Grop au concurat 40 de copii, câte 10 la săritura pe verticală cu ridicarea brațelor, aruncarea mingei sau cei 10 metri “roaba” (5 perechi). La această secțiune, țara noastră s-a clasat pe locul al doilea. Au fost și alte probe pe ateliere. Am câștigat proba de ștafetă 80 x 200 m, iar în final, în clasamentul general, România a ocupat locul al doilea pe națiuni, un rezultat foarte bun, care demonstrează că avem sportivi de viitor. Iar printre cei mai buni din țară se regăsesc și brăileni”, ne-a declarat profesorul Florinel Ilie.

Cei 10 sportivi de la LPS Brăila au fost însoțiți de profesorii Nicolae Iorga șI Florinel Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro