Mergi la conţinutul principal

ROMÂNIA JUDEŢUL BRĂILA MUNICIPIUL BRĂILA CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BRĂILA. HOTARAREA NR.156 din 29.03.2024

Privind: Aprobarea costului mediu lunar și a contribuției lunare datorate de persoanele îngrijite în cadrul serviciului „Unitate de îngrijire la domiciliu”.

 

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BRAILA

 

La iniţiativa Primarului Municipiului Brăila;

Având în vedere referatul de aprobare al iniţiatorului, raportul comun de specialitate al Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila, Direcției Finanțelor Publice Locale și Direcției Juridic Contencios Admiunistrație Publică Locală, precum şi avizele comisiilor de specialitate nr. 1 și 4 din cadrul C.L.M. Brăila;

În conformitate cu prevederile art. 8 - 28 din Legea nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, H.G. nr. 426/2020 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale cu modificările și completările ulterioare, precum şi ale H.G. nr. 797/2017 pentru aprobarea regulamentelor - cadru de organizare şi funcţionare ale serviciilor publice de asistenţă socială şi a structurii orientative de personal, cu modificările şi completările ulterioare;

În baza art.129 alin. (1), alin. (2) lit. d) și alin. (7) lit. b) din O.U.G.           nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;

În temeiul art. 139 alin. (1), coroborat cu art. 196 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;

HOTARASTE:

Art.1 Se aprobă, pentru anul 2024, costul mediu lunar pentru persoanele îngrijite în cadrul serviciului social „Unitate de îngrijire la domiciliu” din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila, astfel:

 

 

Costul mediu lunar pentru persoana îngrijită la domiciliu pentru anul 2024

 

Persoane dependente

Persoane semidependente

Persoane independente

Unitate de îngrijire la domiciliu

3120 lei

2340  lei

  1. lei

 

Art.2 Se aprobă pentru anul 2024 pentru serviciile de îngrijire la domiciliu un cost de 36 lei/oră.

Art.3 Se aprobă, pentru anul 2024, contribuţia lunară pentru serviciile sociale constând în îngrijiri la domiciliu, prin Unitatea de Îngrijire la Domiciliu, la valoarea de 36 lei/oră.

Art.4 (1) Se aprobă, pentru anul 2024, Metodologia de stabilire și calcul a contribuției lunare datorate de persoanele îngrijite în cadrul serviciului social „Unitate de Îngrijire la Domiciliu” din subordinea Direcției de Asistență Socială Brăila, conform anexei, parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Furnizorul de servicii sociale elaborează și aplică o procedură proprie de încasare a contribuției lunare.

Art.5 Prevederile prezentei hotărâri respectă şi se completează cu legislaţia specifică naţională şi internaţională în materie.

 

Art.6 Prezenta hotărâre va fi dusă la îndeplinire de către Primarul Municipiului Brăila, prin Direcţia de Asistenţă Socială Brăila, ca furnizor public de servicii sociale, iar Secretarul General al Municipiului Brăila o va comunica celor interesaţi şi o va aduce la cunoştinţă publică.

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚĂ,

RĂZVAN – IONUȚ ORZAN

CONTRASEMNEAZĂ

SECRETAR GENERAL,IION DRĂGAN

NOTĂ: Anexa la H.C.L.M. Brăila nr. 156/29.03.2024 se poate studia pe site-ul www.primariabraila.ro, secțiunea „Hotărâri Consiliul Local Municipal Brăila” sau secțiunea Monitorul Oficial Local.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro