Mergi la conţinutul principal

România este pe locul 8 printre țările UE cu cea mai scăzută rată a șomajului în decembrie

Rata șomajului s-a menținut la 7,5% în Uniunea Europeană în decembrie și la 8,3% în zona euro, comparativ cu luna precedentă, iar pe locul 8 printre țările cu cele mai scăzute rate ale șomajului se află România, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

 

În rândul celor 27 de state membre ale UE, în decembrie, cele mai ridicate rate ale șomajului s-au înregistrat în Spania (16,2%), Lituania (10,1%) și Italia (9%), iar cele mai scăzute în Cehia (3,1%), Polonia (3,3%), Olanda (3,9%), Malta (4,5%), Germania (4,6%), Slovenia (4,7%), Bulgaria (4,8%) și România (4,9%), transmite Agerpres.

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,671 milioane de persoane (din totalul populației estimat la 330 de milioane) erau în șomaj în cursul lunii decembrie, cu 55.000 mai multe decât în noiembrie.

Comparativ cu decembrie 2019, numărul celor aflați în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,951 milioane în UE și cu 1,516 milioane în zona euro.

În decembrie, 3,138 milioane de tineri din UE nu erau angajați, din care 2,590 milioane erau în zona euro. Rata șomajului în rândul celor sub 25 de ani s-a situat la 17,8% în Uniunea Europeană în decembrie și la 18,5% în zona euro, comparativ cu luna precedentă.

În rândul femeilor din UE, rata șomajului era de 7,9% în decembrie, stabilă față de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaților rata șomajului era de 7,1% în decembrie, de asemenea stabilă față luna precedentă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro