România educată. Se închid școlile! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

România educată. Se închid școlile!

*”Școlile din Brăila sunt pregătite să treacă în scenariul roșu”, asta ne-a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că toate școlile din România trebuie să se închidă pentru a limita răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 * Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a criticat decizia președintelui, spunând că măsura este aberantă dacă ne raportăm la comunitățile cu puține cazuri Covid-19

 

 

Joi seară, în debutul ședinței de Guvern, președintele Klaus Iohannis a anunțat că toate școlile din România trebuie să se închidă și să treacă în scenariul roșu (școală online) de luni, 9 noiembrie, aceasta fiind una dintre măsurile propuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. Contact de redactorii ”Obiectiv”, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, prof. Viorel Botea, ne-a declarat că așteaptă o hotârâre oficială a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și apoi a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila, însă unitățile de învățământ din municipiul și județ sunt pregătite pentru trecerea în scenariul roșu.

Conform legii, așteptăm hotărârea CNSU, deci la nivel național. Așteptăm această hotărâre ca să vedem exact despre ce este vorba. Ministerul va trimite conform acestei hotărâri instrucțiunile necesare privind trecerea în scenariul roșu, deci de învățare online. CJSU Brăila cu siguranță va trebui să dea, să dăm că și eu fac parte din CJSU, hotărârea de trecere în scenariul roșu, după care această hotărâre se va pune în aplicare de fiecare instituție școlară. Dar până în acel moment, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a pregătit trecerea în scenariul online al tuturor intituțiilor școlare și începerea programului de telemuncă, pentru angajații atât de la Inspectorat, cât și din școli, indiferent dacă acești angajați reprezintă personal didactic sau nedidactic sau didactic auxiliar. Deci, în acest sens, pot informa opinia publică că școlile sunt pregătite pentru trecerea în scenariul online, orarul se respectă conform programărilor făcute iar Inspectoratul Școlar Județean Brăila, prin inspectorii de specialitate, va monitoriza activitatea online la nivelul fiecărei instituții și discipline”, ne-a declarat prof. Viorel Botea.

ISJ Brăila dă asigurări că cele 2.400 de tablete vor ajunge la copii până la finalul lunii noiembrie

Vorbim despre licitația pentru cele peste 2.400 de tablete lansată de ISJ Brăila în SICAP la începutul lunii octombrie, iar Viorel Botea ne-a declarat că toți copiii care au făcut solicitări vor primi dispozitivele electronice necesare participării la orele online. Reamintim că la licitație s-au înscris patru companii: doi operatori mari - Orange și Vodafone, și doi operatori medii - Union Co și Elsaco Solutions, în perioada următoare urmând să fie stabilită firma câștigătoare. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.965.185 lei, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Rareș Voicu, Consiliul Național al Elevilor: ”Măsura este absurdă și complet nefondată”

La scurt timp de la anunțul președintelui României privind închiderea școlilor, Rareș Voicu, elevul brăilean care ocupă funcția de președinte al Consiliului Național al Elevilor, a criticat decizia acestuia.

Închiderea TUTUROR școlilor reprezintă o măsură absurdă și complet nefondată. Nu aruncați ultima lopată de pământ peste educația din România! Soluții există: testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul “Testare în curtea școlii”, pentru a putea garanta participarea în siguranță la cursuri a tuturor elevilor, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru. Nu sacrificați educația! Ne va costa mai mult decât orice criză financiară”, a scris Rareș Voicu pe pagina sa de Facebook.

Aproape toată Europa intră în lockdown ca să oprească valul de infectări cu Covid, dar își ține școlile și business-urile deschise pentru sănătatea economiei, a elevilor și a părinților. România Educată, cu ochii pe sondaje, și-a ferecat școlile și condamnat copiii la educație second-hand. Suntem pe un contrasens istoric și vom plăti scump deciziile luate doar cu gândul la alegeri”, a punctat și Cristian Pantazi, într-un editorial pe g4media.ro. De altfel, multe persoane publice au luat poziție față de toxicitatea învățământului on-line, printre care Tudor Chirilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro