Mergi la conţinutul principal

România - 80% grad de umplere a depozitelor de gaze

* a anunțat, directorul Transgaz, brăileanul Ion Sterian * stocarea gazelor va continua până la 30 octombrie

 

România a atins, la sfârșitul săptămânii trecute, un grad de umplere a depozitelor de gaze de 80% din capacitatea totală, a anunțat directorul Transgaz, Ion Sterian. Operațiunea va continua până la sfârșitul lunii octombrie.

Gradul de 80% reprezintă pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

„Prietenii noștri din țările baltice au depus eforturi uriașe pentru a pune capăt dependenței lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL și în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependența de combustibilii fosili din Rusia are un preț mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependență în întreaga Europă. Am convenit așadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat”, a spus von der Leyen.

În aceste condiții întrebarea este: de ce suntem în continuare amenințați cu scumpiri?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro