Mergi la conţinutul principal

Rocreativ, pusă «la păstrare»

SC "Rocreativ Trade" SRL, firma de turism înfiinţată în 2013 de fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în prezent aflat la închisoare, va fi pusă "la păstrare". Asta a afirmat, ieri, preşedintele interimar al instituţiei, Viorel Mortu, cu precizarea că activitatea societăţii va fi preluată de Direcţia de Turism, nou înfiinţată, odată cu aprobarea noii organigrame. "Vom suspenda «Rocreativ» în curând. Săptămâna aceasta pregătim lansarea strategiilor de dezvoltare a judeţului Brăila. Este o etapă nouă, foarte importantă, amplă, dificilă, dar foarte subtilă şi rafinată. O să punem diverse strategii în dezbatere publică vreme de o lună, pentru că aşa spune legea. Începem cu turismul. Vom propune la şedinţa din iulie ca «Rocreativ» să îşi încheie activitatea. Noua organigramă are deja aprobată componenta de turism, aşa că «Rocreativ» va dispărea. Dar nu închidem societatea, doar o suspendăm. E posibil să avem nevoie de «Rocreativ» în anii care vor urma", a declarat Viorel Mortu. Cât despre actualul director al societăţii, ex-PDL-ista Reliana Bogdan, social democratul a evitat să facă vreun comentariu. Preşedintele CJ a precizat că este încă prea devreme să se pronunţe în privinţa venirii sau nu a acesteia în cadrul noii direcţii de turism.

Despre strategiile de dezvoltare a judeţului

Viorel Mortu şi-a anunţat ideea de a introduce patru strategii de dezvoltare a judeţului, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila, după aprobarea noii organigrame a instituţiei. "Prima strategie pe care o vom pune pe site în curând şi vom face şi o lansare în presă se referă la turism. Brăila nu a avut aşa ceva, poate doar o mică încropeală. Vom face o prezentare a acestei oferte, mai ales că avem în organigramă şi un post pentru turism. Este în afara «Rocreativ». Urmează, de asemenea, într-o lună sau două, strategia de implicare a mişcării sportive la Brăila. Vreau să ne implicăm în refacerea stadionului, a pistei de atletism şi vreau să finanţăm mişcarea sportivă în mod legal. Nu se poate altfel. Dar judeţul trebuie să aibă o ofertă pe mişcarea sportivă în mod cert", a declarat Viorel Mortu. Sursa citată a mai adăugat că are în plan să vină cu o strategie dedicată culturii şi o alta pentru susţinerea domeniului sănătate. "Sunt ca şi făcute, dar nu sunt ridicate la rang de concept. Asta este dorinţa mea. Adică să facem din ele structuri cu o formulă prin care cineva din Consiliu să gestioneze tematica. Să putem controla fenomenul, care acum este urmărit doar secvenţial. Să fie totul coerent", a conchis acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro