Mergi la conţinutul principal

Rocade cu directorii în şcolile brăilene

Şase directori şi un inspector şi-au pierdut funcţiile în această toamnă din cauza unui management defectuos, iar cinci posturi de directori adjuncţi au fost desfiinţate din cauza numărului mic de copii. Acestea din urmă sunt de la: Liceul "Mihail Sebastian", Colegiul Tehnic "Panait Istrati", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" şi şcolile din Gradiştea şi Galbenu. Directorii adjuncţi care şi-au pierdut astfel posturile sunt: prof. Petrioara Hanibac de la Gradiştea, a cărei activitate a nemulţumit atât conducerea IŞJ cât şi personalul din subordine, Mihai Mircea de la Galbenu, Raluca Ionescu de la "Sebastian", Mioara Sisea de la "Saligny" şi Adelina Bardă de la "Istrati". Ultimele trei însă nu au rămas fără post de conducere. Raluca Ionescu a fost numită director la "Sebastian", pentru că directorul Liliana Marin a fost numită director adjunct la "Iorga", şcoală unde directorul adjunct Simona Doroftei a fost numită director, în locul directorului Mircea Moroşan, care s-a pensionat. În schimb, la "Istrati", directorul Corina Podoiu şi-a pierdut postul din cauza unei comunicări defectuoase cu Inspectoratul Şcolar, iar în locul său a fost numită prof. Adelina Bardă, care era director adjunct şi al cărei post s-a desfiinţat din cauza scăderii numărului de elevi. De asemenea, s-a desfiinţat un post de director adjunct din cele două care erau la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny". Directorul Petruţa Simionescu a ieşit la pensie, în locul său a fost numită prof. Mioara Sisea, fost director adjunct, iar ca director adjunct a rămas prof. Michaela Grădinaru. Şi la Liceul "Cerna" s-au produs modificări în structura conducerii, directorul adjunct Doina Baltă s-a pensionat, iar în locul său a fost numită prof. Carmen Dobre. Începând cu 1 septembrie, pentru că s-au pensionat, pleacă de la conducerile şcolilor şi profesorii: Tudorel Tudorică de la Vişani, Marin Popârţac de la Tufeşti, Floarea Ion de la Grădiniţa nr. 56 şi Stănica Mirică de la Grădiniţa nr. 1. În locul lor au fost numiţi: Vasile Ciochină la Vişani, Ghiorghe Epure la Tufeşti, Voica Şerban la Grădiniţa nr. 56 şi Mariana Puia la Grădiniţa nr. 1.
Din motive disciplinare au fost schimbaţi directorii: Elena Barbu de la Şcoala "Vasile Alecsandri", în locul ei fiind numită Gabriela Mălâia, Daniela Vişan, director adjunct la şcoala Viziru, în locul ei fiind numită prof. Oana Cernat.
O schimbare neaşteptată s-a produs la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", unde directorul Viorica Moşescu a solicitat din iulie neprelungirea detaşării, iar de la 1 august a fost detaşat pe acest post prof. Romeo Mocanu, care a mai fost inspector şcolar şi inspector şcolar general adjunct. De asemenea, la Colegiul "Neniţescu" directorul adjunct Raluca Gorceac a solicitat neprelungirea detaşării, iar în locul său a fost numită prof. Violeta Săraru. La Liceul Tehnologic "Moisil", directorul adjunct Marian Carp a fost înlocuit cu prof. Marian Ciorăscu, întrucât profesorul Carp nu era titularul liceului şi ministrul Remus Pricopie a solicitat ca acolo unde este posibil, la conducere să fie numiţi profesorii şcolii, a explicat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu. A solicitat încetarea detaşării pe postul de director adjunct şi Adriana Rotaru de la şcoala din Măraşu, în locul ei fiind numită Corina Diaconu. Din acelaşi motiv a fost schimbat directorul Caliopia Dragomir de la Dudeşti cu Tilica Toma şi directorul Elena Matetovici de la Cazasu cu Valentina Duca, fost director al Şcolii nr. 10 care s-a desfiinţat.

Schimbări şi în rândul inspectorilor

În această perioadă au fost evaluaţi şi inspectorii şcolari. A fost schimbat un singur inspector, Dorina Boldeanu de la limbi moderne, pentru că a primit o mustrare în primăvară din cauza organizării defectuoase a Olimpiadei Naţionale de Limba Engleză. În locul ei a fost numită prof. Anca Lipan de la Liceul cu Program Sportiv. De asemenea, din toamnă, va fi inspector şcolar cu jumătate de normă pentru disciplina informatică prof. Aurelia Ion de la Liceul de Arte. Toate aceste modificări vor intra în vigoare de astăzi, 1 septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro