Mergi la conţinutul principal

Rocadă la vârful IPJ Brăila. Împuternicirea adjunctului Condruz la șefia instituției încetează, iar în locul lui vine celălalt adjunct, Marius Budu

* Dorin Valentin Condruz revine pe funcţia de adjunct pe care este titular *  de la 1 ianuarie 2022, la şefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila este împuternicit adjunctul șefului IPJ Brăila, comisarul-șef Marius Budu * IPJ Brăila nu mai are de doi ani un inspector șef titular pe post și încă nu se știe când se va organiza un concurs, pentru ca funcția să fie ocupată oficial

 

 

 

Schimbare la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, începând cu data de 1 ianuarie 2022. Concret, se face schimb între adjuncţii instituţiei, deoarece postul de inspector șef încă nu a fost scos la concurs, pentru a fi ocupat de un titular.

Potrivit unor surse judiciare, la şefia instituţiei a fost împuternicit adjunctul șefului IPJ Brăila, comisarul-șef Marius Budu, pe linie investigaţii criminale, cel care ocupa postul de adjunct la nivelul instituţiei, tot prin împuternicire, din primăvara acestui an.

Asta pentru că a încetat împuternicirea lui Dorin Valentin Condruz, pe funcţia de inspector şef , iar şefia a fost preluată de celălalt adjunct, după cum ne-au comunicat aceleaşi surse. Ofiţerul Condruz revine pe funcţia de adjunct al şefului IPJ, pe linie ordine publică, post pe care este titular.

Cert este că, la acest moment, postul de inspector şef al IPJ Brăila este liber, şefia instituţiei fiind asigurată prin împuternicire de mai mult timp. În mod normal, acesta ar trebui să fie scos la concurs de Poliția Română. Rămâne de văzut când va avea șef cu acte în regulă și Poliția Brăila.

 

Şeful Poliţiei Brăila, chestorul Adrian Glugă, este şef la Poliţia Constanţa

 

După cum v-am mai informat, în vara anului 2021, fostul șef al IPJ Brăila, chestorul Adrian Constantin Glugă, a ocupat funcția de inspector șef la Poliția Constanța. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a rămas, la propriu, fără inspector șef, asta în condițiile în care postul era ocupat oficial de ofiţerul Glugă, care însă în ultimii doi ani a fost detașat în repetate rândul la conducerea altor inspectorate din țară. La conducerea Poliției Brăila a fost, în ultimii doi ani, ofițerul Dorin Valentin Condruz, cel care ocupa funcția de adjunct și a fost împuternicit, încă din anul 2020, ca inspector șef al IPJ Brăila. Anul acesta, adică în 2021, pe post de adjunct al șefului IPJ Brăila a fost împuternicit șeful Poliției Municipiului Brăila, comisarul-șef Marius Budu.

La data de 24 august 2021, chestorul Glugă a candidat pentru ocuparea funcției de comandă la Poliția Constanța, după ce a ocupat acest post ca împuternicit timp de un an. În urma concursului, chestorul Glugă a devenit noul șef al IPJ Constanța.

Ofițerul Glugă, care în noiembrie 2020 a fost avansat la grad de chestor de președintele Klaus Iohannis, a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, în toamnă i-a fost prelungită împuternicirea cu încă 3 luni, apoi au mai urmat alte împuterniciri. Anterior, acesta a fost împuternicit ca inspector șef la Poliția Dolj. La sfârșitul anului trecut, ofițerul Dănuț Saghin, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale, împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, a ieșit la pensie. Poliția Brăila a rămas atunci doar cu ofițerul Dorin Valentin Condruz la conducere, adjunctul care a preluat și atribuțiile de inspector șef. Anul acesta însă, pe post de adjunct a fost înputernicit șeful de la Poliția Municipiului.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro