Mergi la conţinutul principal

Robot de paletizare: utilizare și beneficii

În sectorul industrial, indiferent de tipul obiectelor produse, paletizarea reprezintă o activitate absolut necesară pentru orice intreprindere. Paletizarea presupune manipularea și transportul mărfurilor, o dată ce acestea au fost realizate.

În anumite cazuri, mai ales când vine vorba de obiecte cu o masă extrem de mare, acest procedeu este extrem de greu de realizat de către fiinețele umane și presupune un grad extrem de mare de risc, care pune în pericol inclusiv viața angajatului.

Cum și-au făcut roboții loc în realitatea industrială din prezent?

De aceea, în prezent, sunt din ce în ce mai căutate alternative la munca umană pentru astfel de sarcini. Cea mai bună soluție disponibilă pe piață la momentul actual sunt roboții industriali. Aceștia au fost inventați în secolul al XX-lea și au câștigat treptat aprecierea și popularitatea de care se bucură și astăzi.

Utilizarea unui robot de paletizare a fost la început accesibilă (mai ales din cazua costurilor mari) firmelor gigant, care au profitat la maxim de avantajul capitalului generos pentru a investi în ultimele tehnologii. Acum, acești roboți sunt mai accesibili și sunt preferați inclusiv de firmele mici și mijlocii. 

Datorită robotilor de paletizare întreg procesul este realizat mai rapid și cu mult mai puțin efort. De aceea, implică o serie extrem de consistentă de beneficii.

Care sunt principalele beneficii ale utilizării roboților de paletizare?

 

  • Viteza realizării procesul. Este bine cunoscută expresia „Timpul costa bani.”, afirmație extrem de valabilă în ceea ce privește industria în prezent. Un timp mai redus pentru îndeplinire normei se reflectă în costurile de producție și inclusiv în prețul final.
  • Perfecționarea. Procesul devine mult mai exact și erorile sunt reduse datorită implementării unui sistem de război industrial.
  • Reducerea nivelului de resurse necesaje. Acest avantaj este cel mai bine evidențiat prin comparația cu munca umană. Pentru a realiza acest proces este nevoie de mai mulți angajați, fiind imposibil fizic pentru un singur om să facă acest lucru individual.
  • Reducerea riscurilor pentru muncitori. Înainte de impementarea sistemelor bazate pe roboți de paletizare care să preia această sarcină destul de dificilă, se produceau destul de frecvent accidente la locul de muncă

 

  • Protecția calității produselor manipulate. Deoarece roboții sunt mult mai puțin predispuși la a comite erori, integritatea produselor nu este pusă în pericol în timpul întregului proces. 
  • Dezvoltarea mediului de lucru și îmbunătățirea condițiilor pentru angajați. Beneficiile nu sunt doar de partea antreprenorului, ci a tuturor celor implicați sub o formă sau alta în respectiva afacere. Datorită activității automatizate, angajații vor avea condiții de muncă moderne, la standarde europene și își pot desfășura activitatea mai relaxat. Efectul este semnificativ în ceea ce privește ridicarea moralului întregii echipe.

Aceste beneficii justifică de ce roboții de paletizare sunt soluția ideală pentru companii, indiferent de gradul de dezvoltare prin care le este caracterizata activitatea. Deși fiemele mici și mijlocii par reticente în achiziționarea de astfel de roboți deoarece presupun o oarecare investiție inițială, acestă teamă reprezintă de fapt o frână în calea progresului lor și accederea către o poziție privilegiată în cadrul pieței pe care își desfășoară activitatea.

Nu ezitați, deci, să luați în calcul posibilitatea de a beneficia de cele mai avansate tehnologii în domeniul roboticii pentru a duce afacerea personală la un cu totul alt nivel!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro