Mergi la conţinutul principal

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, încântat de Brăila

* primarul Sectorului 3 din București, Robert Negoiță, a vizitat Brăila, vineri, 9 iulie, într-un schimb de experiență cu primarul Marian Dragomir * după cum a explicat edilul-șef, ambele administrații intenționează să denumească două parcuri drept Piațeta/Parcul București, respectiv Piațeta/Parcul Brăila în cele două orașe * de asemenea, Primăria Sectorului 3 vrea să amenajeze un spațiu în Brăila și viceversa

 

Primarul Sectorului 3 din București, Robert Negoiță, a venit, vineri, 9 iulie, în vizită la Brăila și s-a arătat mai mult decât încântat de aspectul orașului. Acesta a mers alături de primarul Marian Dragomir și de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, la mai multe șantiere aflate în lucru în orașul nostru, inclusiv la podul peste Dunăre. Ulterior, cei trei au susținut o conferință de presă la Primărie.

Potrivit lui Dragomir, Sectorul 3 din București este unul dintre cel mai bine puse la punct zone din Capitală în ceea ce privește spațiile verzi, astfel că pe fondul prieteniei existente între cei doi primari, a apărut ideea unui schimb de experiență și chiar a unui proiect comun. Pe scurt, Robert Negoiță și Marian Dragomir au anunțat că intenționează să identifice două zone verzi, una în Brăila (spațiul verde din spatele Muzeului Brăilei ”Carol I” care se va reabilita prin fonduri europene) și alta în zona Bobocica din București, unde fiecare administrație ar urma să redenumească spațiile drept Piațeta/Parcul București în Brăila, respectiv Piațeta/Parcul Brăila în București. De asemenea, primarul Sectorului 3 a anunțat că ar dori să amenajeze un spațiu din Brăila după tipicul zonei pe care o păstorește, iar Primăria Brăila să facă la fel într-o zonă din Capitală. Cei doi primari au dat asigurări că acest lucru este perfect legal și că se va putea pune în operă, cel mai probabil printr-o asociere, însă undeva anul viitor.

”Am făcut o deplasare în Municipiul Brăila la câteva obiective de interes foarte mare pentru noi. Am început cu cel mai important obiectiv care se construiește la noi: podul peste Dunăre. Apoi am mers la lucrări în Cartierul Pisc și Brăilița. Iar pentru că Sectorul 3 este cel mai verde, am mers la lucrări care se desfășoară în momentul de față în Parcul Monument, pentru a readuce la lumină și a reda tuturor brăilenilor Sectorul 2 din Parcul Monument, unde lucrările sunt în plină desfășurare. După aceea am finalizat cu lucrările de pe bretelele Șoselei Viziru, apoi ne-am îndreptat aici către Primărie”, a declarat Dragomir.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a vorbit despre o prietenie veche cu Robert Negoiță și a afirmat că i se pare un lucru absolut normal ca administrația brăileană să copieze un model care s-a dovedit a fi de succes în București.

Robert Negoiță s-a arătat mai mult decât plăcut impresionat de modul în care se prezintă Municipiul Brăila, afirmând chiar că podul ce se ridică în județul nostru îl face să se simtă mândru că este român.

”Podul este unicat în România și ar fi normal să îl promovați mai bine, să se știe despre acest obiectiv. Pentru că mă face să fiu mândru că sunt român. Că suntem în stare, că suntem capabili să avem așa ceva, un astfel de pod. Mai ales, pune pe hartă Brăila din perspectivă turistică, din perspectivă rutieră. După ce l-am vizitat, am văzut și mai multe lucrări aici în oraș. Felicitări, domnule primar! Chiar se schimbă fața orașului. Am văzut o zonă care până acum avea străzi din pământ și acum am văzut o infrastructură dezvoltată, nouă, făcută bine, făcută frumos. Beneficiază de lucrurile de acolo inclusiv cei din zona centrală. Pentru că mizeria, praful, noroiul de acolo cu siguranță că ajungea până în zona centrală. Și nu doar aspectul, confortul contează, ci discutăm de sănătate”, a declarat Negoiță.

 

Planurile celor două administrații

Primarul Sectorului 3 București a precizat că în maxim două săptămâni și primarul Marian Dragomir, și Francisk Chiriac vor merge în București pentru un schimb de experiență similar. Totodată, Negoiță a anunțat că intenționează să redenumească o zonă din București (zona Bobocica) drept Piațeta sau Parcul Brăila, după ce va fi reabilitată. La rândul său, primarul Marian Dragomir a punctat că după ce va fi reamenajat pe fonduri europene, parcul din spatele Muzeului de istorie se va numi Piațeta sau Parcul București. Totodată, cei doi primari au precizat că intenționează să identifice o zonă în Brăila și una în Sectorul 3, pe care cele două administrații să le reabiliteze, una pentru cealaltă.

”Mi-am manifestat dorința de a amenaja o zonă aici în Brăila, noi Primăria Sectorului 3, pe costurile noastre. Să facem ceva frumos. Adică un colț de Sector 3 în Brăila. Pentru că îmi sunt dragi colegii, mi-e drag și orașul, și cred că e normal să avem o relație foarte bună și să colaborăm ca administrație publică, a declarat Negoiță.

Cât despre sumele puse la bătaie, cei doi primari au evitat să se pronunțe deocamdată, subliniind că încă nu au fost selectate zonele și nu se știe despre ce suprafețe va fi vorba. Chiar și așa, Dragomir a adăugat că acest lucru nu va fi posibil anul acesta, dar că proiectul va prinde contur începând cu următoarea rectificare bugetară, când probabil că ambele administrații vor previziona o sumă.

”Noi vrem să amenajăm tipic Sectorului 3. Va fi un colț de Sector 3 în Brăila. Noi avem un sistem în Sectorul 3, în care tratăm spațiile verzi, zonele pietonale cu jardiniere, tipul de copaci, tipul de amenajare”, a mai explicat primarul Sectorului 3.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro