Mergi la conţinutul principal

Robert Jitaru - sportivul numărul unu al Brăilei în 2014

• boxerul pregătit de George Perţea şi Gigi Moise a cucerit în acest an tot ce se putea pe plan naţional, dar şi bronzul european • "Vreau o medalie la Olimpiada din 2020, acesta este visul meu", a spus Robert

Născut pe 31 decembrie 1997, la Făurei, Robert Jitaru a avut un singur ţel în copilărie, să ajungă campion olimpic la box, un vis care poate deveni realitate ţinând cont de faptul că, în doar trei ani a reuşit să fie cel mai bun din ţară la categoria lui de greutate şi să cucerească medalia de bronz la Campionate Europene de box pentru tineret de la Zagreb (Croaţia). Desemnat de CSM Brăila sportivul anului 2014 la masculin, Jitaru a vorbit despre realizările din 2014, momentul în care păşit pentru prima dată în sala de box şi despre obiectivul cel mai important, participarea la Jocurile Olimpice.

- Cum ai trăit momentele de pe podiumul europenelor de tineret ?
- A fost o senzaţie unică, ceva special greu de descris în cuvinte. În spatele acestui rezultat este însă foarte multă muncă.
- Ce-ţi propui acum pentru viitor ?
- Nu stă în caracterul meu să fac tot felul de promisiuni. Am muncit pentru medalia de bronz, mi-aş dori ca în 2015 să o schimb cu una de aur, mai ales că Brăila va candida la organizarea Campionatelor Europene de tineret. Va trebui însă să-mi dublez volumul de muncă şi fiind în al doilea an la această categorie de vârstă, am şanse să ajung campion european.
- Din 2015 vei concura la aceeaşi categorie de greutate ?
- Nu, cred că voi trece la 60 kg. Vor fi adversari mai puternici dar nu mă interesează cu cine voi boxa ci doar ca eu să fiu foarte bine pregătit.

Tata m-a dus la sală, pe 2 aprilie 2011

- Revenind la momentul în care ai decis să practici boxul, cine ţi-a îndrumat paşii spre sala de antrenament ?
- Tata m-a dus la sală, pe 2 aprilie 2011, eram curios să văd un antrenament la box, mi-a plăcut şi am rămas. Nu a fost uşor, nu eram obişnuit să merg zi de zi de căte două ori la antrenamente, dar treptat, văzând că progresez am uitat de celelalte preocupări caracteristice vârstei iar acum îmi pare foarte bine că am optat pentru box. Iar primul antrenor a fost Gigi Moise.
- Când ai cucerit prima medalie ?
- Ascensiunea a fost rapidă. M-am pregătit cu antrenorii Gigi Moise şi George Perţea la Brăila şi în 2012 am obţinut medalia de argint la categoria 50 kg în competiţia juniorilor. În 2013 mi-am trecut în palmares o medalie de argint la Cupa României şi un titlu naţional de juniori precum şi un loc cinci la mondialele de juniori din Rusia. Anul în curs a fost însă cel mai prolific, am câştigat tot ce se putea câştiga în România şi am cucerit bronzul la europenele de tineret din Croaţia.

Europenele de tineret şi FOTE sunt competiţiile de obiectiv în 2015

- Care sunt concursurile de obiectiv din 2015 ?
- Campionatul European şi Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţii pe care mă pregătesc să le câştig.
- Iar obiectivul carierei tale de boxer care este ?
- Să ajung la Jocurile Olimpice din 2020 şi poate voi reuşi să ajung şi pe podium. Acesta este visul meu să cuceresc o medalie olimpică. Este un drum lung, presărat cu multe obstacole pe care însă, dacă sunt sănătos, sper să le trec cu bine.
- Acum eşti în vacanţă, ce vei face de sărbătorile de iarnă ?
- Crăciunul îl voi petrece cu familia Revelionul cu prietenii, iar de pe 5 ianuarie 2015 voi începe antrenamentele. Mă folosesc de acest prilej pentru a le ura < Sărbători fericite ! > antrenorilor mei, conducerii CSM Brăila şi tuturor brăilenilor. Boxul este în ascensiune la Brăila atât la nivelul sportivilor cât şi la cel al organizării de competiţii. La anul se vor organiza multe competiţii oficiale naţionale dar şi internaţionale şi sper ca eu şi colegii mei să le oferim brăilenilor un spectacol agreabil, aşa ca pe vremea în care Brăila era considerată leagănul boxului românesc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro