Robert Ioan Ivan, copilul-minune al folclorului brăilean, Premiul I la Festivalul-concurs „Joc și Cântec” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Robert Ioan Ivan, copilul-minune al folclorului brăilean, Premiul I la Festivalul-concurs „Joc și Cântec”

• evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 septembrie, la Casa Tineretului • Premiul II, la aceeași secțiune, „Cântec”, a fost adjudecat de Giulia Orășanu, iar Premiul III a revenit Andreei Vizureanu, toți trei artiști din municipiul Brăila • la secțiunea „Joc”, Premiul I a revenit Ansamblului de cântece și jocuri populare „Constantin Condruz”, din comuna Gemenele • Premiul II a fost adjudecat de Ansamblul folcloric „Mușețeanca”, din Însurăței, iar Premiul al III-lea a revenit Ansamblului folcloric „Dunărenii”, din comuna Chiscani

 

Cea de a III-a ediție a Festivalului-concurs „Joc și Cântec”, care s-a desfășurat weekendul trecut, la Casa Tineretului, cu intrare liberă, și-a desemnat câștigătorii.

Astfel, la Secțiunea „Cântec”, au fost desemnați următorii câștigători:

Premiul I (1.200 lei) - Robert Ioan Ivan, Municipiul Brăila; 

Premiul al II-lea (1.000 lei) - Giulia Orășanu, Municipiul Brăila; 

Premiul al III-lea (800 lei) - Andreea Vizureanu, Municipiul Brăila.

Premiile acordate la Secțiunea „Joc” a festivalului au fost următoarele:   

Premiul I (1.200 lei) - Ansamblul de cântece și jocuri populare „Constantin Condruz”, comuna Gemenele, Județul Brăila; 

Premiul al II-lea (1.000 lei) - Ansamblul folcloric „Mușețeanca”, oraș Însurăței, Județul Brăila; 

Premiul al III-lea (800 lei) - Ansamblul folcloric „Dunărenii”, comuna Chiscani, Județul Brăila.

Din juriul concursului au făcut parte Alina Sulicu (managerul Centrului de Creație Brăila), Marin Barbu (cunoscutul personaj de televiziune), Veronica Dobrin, Georgel Nucă, Ștefan Coman și Francisk-Iulian Chiriac (președintele CJ Brăila).

Cea de a III-a ediție (2024) a Festivalului-concurs „Joc și cântec” - care este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație), în colaborare cu Consiliul Județean Brăila și care se adresează artiștilor amatori brăileni - a avut loc sâmbătă, 14 septembrie, (sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci) la Casa Tineretului, iar intrarea a fost liberă. Cele nouă ansambluri folclorice admise la ediția 2024 a festivalului (Secțiunea „Joc”) au fost: Ansamblul „Dunărenii” (comuna Chiscani), Ansamblul „Flori de Bărăgan” (sat Dudești și sat Tătaru), Ansamblul „Mușețeanca” (Însurăței), Ansamblul „Vulturașul” (comuna Mircea Vodă), Ansamblul „Hora” (Ianca), Ansamblul „Constantin Condruz” (comuna Gemenele), Ansamblul „Românașii lui Vlaicu” (mun. Brăila), Ansamblul „Mlădițe movilene” (Movila Miresii) și ansamblul „Românașii” din municipiul Brăila. La secțiunea „Cântec” au participat soliștii: Andreea-Luiza Pătrînoiu (Municipiul Brăila), Cristina-Mihaela Nistor (sat Tătaru), Ioana Guzu (Tătaru), Sara-Maria Munteanu (Râmnicelu), Andreea Vizureanu (Brăila), Roxana-Andreea Adetu (Brăila), Sabina-Cristina Banciu, Georgiana Mihaela Bocu (Surdila Găiseanca), Cristina Ene (Surdila Găiseanca), Alesia Ioana Colceru (Brăila), Giulia Orășanu (Brăila) și Robert Ivan (Brăila).

Festivalul „Joc și Cântec” se adresează amatorilor (ansambluri sau formații de dans, soliști vocali și instrumentiști) din județul Brăila și are ca scop „cunoașterea, promovarea, conservarea și valorificarea tezaurului etnografic autentic brăilean și introducerea acestuia în circuitul național al creațiilor artistice ale genului, cunoașterea folclorului autentic și implicarea comunității în perpetuarea actului cultural”. La acest festival-concurs participă ansambluri folclorice și soliști vocali/instrumentiști din zona etnografică a Județului Brăila, care trebuie să reprezinte specificul etnofolcloric al zonei și, în special, al localității din care provin. De asemenea, concurenții trebuie să prezinte în concurs dansuri/obiceiuri/cântece și costume populare specifice zonei din care provin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro