Parlamentarul PSD Cristian Rizea susţine că social-democraţii din cadrul Consiliului Judeţean sunt îndreptăţiţi să îşi impună un vicepreşedinte şi un preşedinte interimar deoarece deţin majoritatea. Contactat telefonic, ieri, de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" pentru a vedea în ce măsură îl consideră potrivit pe consilierul Ionel Avram, totodată director economic al "Concivia", pentru posturile de conducere în administraţie, Rizea a subliniat că acesta şi Viorel Mortu reprezintă două opţiuni excelente.
"În momentul de faţă, situaţia PSD Brăila este una sensibilă datorită contextului. Vă daţi seama. Eu sper ca şi organizaţia şi domnul Stancu să treacă peste aceste momente destul de grele pentru că nu e uşor pentru nimeni să se afle în această situaţie. Sper ca până la urmă domnul Stancu să scape de această măsură în care este acum, cea a arestului la domiciliu. Dar privind lucrurile din punct de vedere politic, într-adevăr situaţia e specială şi, din câte ştiu, colegii mei au majoritate, e normal până la urmă să îşi impună un vicepreşedinte care să preia aceste atribuţii şi de preşedinte pe această perioadă - sper eu, cât mai scurtă pentru a se reveni la normal. Eu cred că trebuie aleasă o soluţie echilibrată, a unui om totuşi cu experienţă. Domnul Mortu, domnul Avram sunt nişte oameni cu experienţă şi oricare dintre ei ar putea îndeplini cu succes această funcţie, nu ar fi o problemă. Ar fi din punctul meu de vedere două propuneri rezonabile, echilibrate, oameni cu experienţă, oameni respectaţi şi cred eu că ar putea face faţă cu brio", a declarat Rizea.
Chiar şi aşa, deputatul a dorit să sublinieze că este vorba doar despre o părere personală în legătură cu cei doi şi că o decizie trebuie luată de către organizaţia judeţeană.
"Acum, nu e omul vinovat dacă lucrează acolo, la firma respectivă!"
În ceea ce priveşte faptul că PSD-istul Ionel Avram este şi director economic al "Concivia", fapt care a stârnit nemulţumiri şi suspiciuni chiar şi în rândurile social democraţilor, Cristian Rizea a ţinut să atragă atenţia că nu este vorba despre o stare de incompatibilitate.
"Într-adevăr acum, ştiţi cum e, legea îi permite. Dacă legea i-a permis şi nu prezintă niciun fel de incompatibilitate această situaţie... Adică până acum, vă daţi seama ca şi consilier judeţean are o experienţă mare şi această funcţie o îndeplineşte de foarte mult timp. Acum, nu e omul vinovat dacă lucrează acolo, la firma respectivă! Nu cred că poate să fie o problemă acest aspect. Repet, din punct de vedere legal, juridic este totul ok. Acum, normal, discuţii putem face oricând. Ştiu că au mai fost discuţii, cred că sunt foarte mulţi care îşi doresc acestă poziţie, dar ar trebui în primul rând să se uite, să vadă dacă şi merită cei care se gândesc. Am auzit tot felul de zvonuri că mai sunt unii care se gândesc la chestia asta de acolo din rândul consilierilor judeţeni, în acest moment. V-am spus, eu cred că un consilier judeţean ar trebui să fie un exemplu pentru cetăţeni, iar cei care au făcut din această poziţie afaceri cu statul ar trebui să nu mai procedeze astfel. Cred eu, ar trebui să facă un pas în spate. Este vorba de respectul faţă de cetăţean, de mediul economic, de firmele care se zbat şi ele la limită să trăiască", a conchis parlamentarul.
Viorel Mortu, o alternativă la conducerea CJ?
Fost inspector şcolar general, profesorul Viorel Mortu ar fi fost prima variantă pentru a ocupa un post de vicepreşedinte de CJ, după scandalul arestărilor lui Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija. Surse din PSD ne-au declarat că, de fapt, consilierii social-democraţi discutaseră să-l propună pe Viorel Mortu, însă luni dimineaţă, după o şedinţă ad-hoc acasă la Stancu, propunerea finală a fost Ionel Avram, directorul economic al "Concivia". "Am plecat cu Mortu şi ne-am trezit cu... «Împăratu»", ne-a declarat, ieri, sub protecţia anonimatului, un consilier judeţean PSD. Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediţiei, la sediul PSD şedinţa era în toi. Redactorii "Obiectiv" au încercat să obţină un punct de vedere şi de la Viorel Mortu, însă acesta avea telefonul închis.