Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risca puscaria, pentru ca a omorit o scroafa gestanta

Individ cu antecedente penale, Tanase Moise, 37 de ani, din Muchea, comuna Silistea, a fost trimis in judecata, pentru comiterea infractiunii de distrugere (art. 217 Cod Penal). In primavara anului trecut, Moise a lovit o scroafa gestanta si a omorit-o, pagubind un gospodar din satul Cotu Lung cu suma de 8,4 milioane de lei vechi.
Incidentul s-a petrecut pe islazul din vecinatatea satului Muchea. Tanase Moise pazea vacile impreuna cu un consatean, Aurelian Stan. La un moment dat, cei doi au plecat cu caruta, sa adune iarba. In timp ce coseau, dintr-un desis si-a facut aparitia un porc. Intrucit animalul a speriat caii, nervos, Moise l-a lovit o singura data in burta. Porcul a murit pe loc. Seara, inculpatul a aflat cine este stapinul animalului pe care-l omorise, dar, in loc sa-l despagubeasca, a luat hoitul si l-a ingropat.
Potrivit constatarilor Directiei Sanitar - Veterinare Braila, animalul ucis de inculpatul Tanase Moise - o scroafa gestanta in doua luni - avea o greutate de 140 de kilograme si valora 8.400.000 de lei. Drept urmare, gospodarul pagubit, Ion Badescu din Cotu Lung, solicita plata unor despagubiri civile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii