Mergi la conţinutul principal

Risc rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

* la data de 23 iunie, poliţiştii au monitorizat un număr de 10 treceri la nivel cu calea ferată din municipiu şi judeţ, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale * valoarea totală a amenzilor a fost de 31.965 lei

 

 

 

 

Acţiuni pentru prevenirea riscului rutier din zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Având în vedere că accidentele produse în aceste zone sunt de cele mai multe ori de o gravitate ridicată, soldându-se în cele mai multe cazuri cu decesul sau accidentarea gravă a persoanelor, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, împreună cu poliţişti ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, au acţionat, în data de 23 iunie, pe raza judeţului Brăila, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de astfel de accidente rutiere.

Cu această ocazie, poliţiştii au monitorizat un număr de zece treceri la nivel cu calea ferată din municipiu şi judeţ, au aplicat un număr de 71 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 67 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, iar patru au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 31.965 lei. “Cu aceeaşi ocazie, din totalul sancţiunilor aplicate de poliţişti pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, un număr de 5 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Brăila.

Potrivit poliţiştilor, acţiunea a avut un caracter preventiv, iar principalul scop a fost conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, inclusiv la trecerile la nivel cu calea ferată.

În continuare, poliţiştii brăileni vor acţiona pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii oricăror fapte antisociale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro