Mergi la conţinutul principal

Rihanna îşi acuză foştii contabili că a înşelat-o cu câteva zeci de milioane de dolari

Rihanna i-a dat în judecată pe foştii ei contabili, pe care îi acuză că i-au provocat prejudicii de câteva zeci de milioane de dolari prin falsuri în înregistrările contabile şi prin faptul că nu i-au recomandat să îşi reducă cheltuielile când turneul ei din 2009 începuse să devină neprofitabil.

Potrivit accesshollywood.com, preluat de Mediafax, cântăreaţa i-a acuzat, totodată, pe foştii ei contabili că nu au prevenit-o despre auditul realizat în acelaşi an de experţii Fiscului american - Internal Revenue Service (IRS).

Procesul a fost deschis la Tribunalul din Manhattan, New York. Rihanna a solicitat despăgubiri - a căror valoare nu a fost dată publicităţii - de la cabinetul de contabilitate Berdon LLP din New York şi de la doi contabili.

Cântăreaţa, care a semnat documentele de la tribunal cu numele ei real, Robyn Fenty, a declarat prin intermediul avocaţilor ei că acei contabili i-au ajus prejudicii financiare de câteva zeci de milioane de dolari, în condiţiile în care ea a susţinut patru turnee nord-americane şi mondiale în ultimii cinci ani.

Cu ocazia turneului „Last Girl on Earth" din 2009, Rihanna a aflat că turneul „a suferit pierderi nete semnificative", în ciuda încasărilor mari. Totodată, contabilii ei au încasat 22% din veniturile totale ale turneului, în timp o plăteau pe Rihanna cu doar 6% din totalul încasărilor.

În aceleaşi documente, cântăreaţa afirmă că practica acordării acelor comisioane nu este o tehnică standard în mediul contabil şi cel managerial, dar, în cazul ei, conduita contabililor de la cabinetul Berdon LLP a generat un evident conflict de interese.

Avocaţii Rihannei au acuzat acelaşi cabinet de contabilitate şi de declanşarea unui audit IRS asupra finanţelor cântăreţei, spunând că artista a fost obligată ulterior să cheltuiască resurse semnificative pentru a corecta erorile comise din neglijenţa contabililor ei.

De când i-a concediat pe acei contabili, în septembrie 2010, situaţia financiară a Rihannei s-a îmbunătăţit deja. Turneul ei „Loud", susţinut din iunie până în decembrie 2011, a produs un profit net în valoare de peste 40% din încasările totale ale turneului.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Rihanna a angajat cabinetul de contabilitate Berdon LLP în 2005, când ea era o adolescentă de 16 ani din Barbados, sosită în America pentru a-şi lansa cariera de cântăreaţă. Contabilii ei şi-au încălcat în mod repetat angajamentele, au săvârşit abuzuri şi infracţiuni, şi-au acordat comisioane exorbitante, au înfiinţat firme fără să analizeze efectele pe care acestea le aveau asupra averii artistei şi nu au completat şi expediat documentele anuale pentru fiscul american.

Rihanna şi-a lansat primul material discografic în 2005, iar primul ei single devenit Nr.1 a fost piesa „S.O.S"". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale, „Umbrella", „Take a Bow" şi „Disturbia". Înainte de „Loud", lansat în 2010, cântăreaţa a lansat albumul „Rated R", în noiembrie 2009. Albumele sale s-au vândut în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu nouă premii Grammy.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro