Rezultatele simulării Evaluării Naționale. Note bune la română, rezultate slabe la matematică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rezultatele simulării Evaluării Naționale. Note bune la română, rezultate slabe la matematică

* la limba română, procentul elevilor brăileni care au obținut note peste 5 este de peste 71% * la proba de matematică, nici măcar jumătate dintre candidații prezenți la testare nu au reușit să obțină nota 5

 

Emoțiile elevilor de clasa a VIII-a au luat sfârșit! Ieri, în unitățile de învățământ s-au afișat notele obținute de copii la simularea națională a examenului de Evalarea Națională, iar elevii brăileni au putut afla cât de bine s-au pregătit pentru această testare. Dintr-o primă analiză realizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brăila, elevii noștri s-au descurcat mai bine la limba română, acolo unde promovabilitatea notelor mai mari sau egale cu 5 este de 71,62%. La testare au fost prezenți 2.435 de elevi din cei 2.777 de candidați înscriși să susțină examenul. Un sfert dintre elevii brăileni au luat note între 8 și 9,99, iar 7 candidați se pot lăuda cu o lucrare de 10. Statistica exactă pe intervale de note este următoarea: 11,13% dintre candidați au luat note între 9 și 9,99, 14% între 8 și 8,99, 13,7% între 7 și 7,99, 13,8% între 6 și 6,99, iar 18,5% au avut note între 5 și 5,99. Un procent de 28,38% dintre elevi au “picat” proba la română, adică au obținut note între 1 și 4,99.

La matematică rezultatele sunt mult mai slabe, mai puțin de jumătate dintre candidați reușind să promoveze testarea. Procentajul celor care au luat note mai mari sau egale cu 5 este de 42,34%, iar 57,66% nu au obținut nota de trecere. Vorbim de 1.404 elevi, din totalul celor 2.435 care au susținut proba, care au luat note între 1 și 4,99. Au fost și candidați care au reușit să facă o lucrare excelentă, cum este cazul a 12 elevi care au luat nota 10. Un rezultat foarte bun au obținut și 61 de elevi care au luat note între 9 și 9,99, în timp ce alți 111 candidați au fost evaluați cu note cuprinse între 8 și 8,99.

Dacă facem o comparație între rezultatele de la simularea de anul trecut și cele de la simularea de anul acesta vom observa că rata de promovare a crescut la limba română (anul trecut a fost de 62,76%), însă a scăzut la matematică (53% anul trecut).

Simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a a avut loc în perioada 5-7 martie.
Corectarea lucrărilor a fost realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii au susținut simularea.

“Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”,,precizează Ministerul Educației.
Obiectivele simul
ării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

 

Luni începe simularea la bacalaureat

 

Ministerul Educației Naționale organizează, în perioada 19 - 22 martie 2018, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2018. Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018 și se desfășoară după următorul calendar:

  • 19 martie: Limba și literatura română - clasele a XI-a și a XII-a;
  • 21 martie: proba obligatorie a profilului - clasele a XI-a și a XII-a;
  • 22 martie: proba la alegere a profilului și specializării - exclusiv elevii clasei a XII-a;
  • 30 martie: comunicarea rezultatelor.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro