Mergi la conţinutul principal

Rezultatele fazei judetene a concursului "Lumea romanica"

Faza judeteana a Concursului "Lumea romanica", aflat la cea de-a XIII-a editie, a avut loc la sfirsitul lunii aprilie. Au participat opt elevi, toti, de la Colegiul National "Gh.M.Murgoci", indrumati de profesoara Daniela Draghici. Concursul a constat in rezolvarea, timp de doua ore, a unui test grila cu 50 intrebari, elaborat de reprezentanti ai Uniunii Latine din Bucuresti, condusa de academicianul Marius Sala. Uniunea Latina este o organizatie interguvernamentala ce cuprinde 37 de state de limba nationala sau oficiala neolatina, din care face parte si Romania. Atit la faza judeteana, cit si la faza nationala, sint verificate cunostintele de cultura generala ale elevilor privind literatura, istoria, civilizatia, arta etc. reprezentative statelor membre ale Uniunii Latine.
Cei opt elevi participanti s-au situat astfel: Alexandra Pascu - clasa a XI-a E, 39 de puncte, Lidia Bertesteanu, clasa a XI-a E, 38 de puncte, Angela Cotet, clasa a XI-aF, 40 de puncte, Carmen Diveica, clasa a XI-aF, 36 de puncte, Cosmin Badulescu, clasa a IX-a E, 33 de puncte, Cristina Lungu, clasa a XI-a E, 40 de puncte, Georgiana Bogdan, clasa a XI-aE, 45 de puncte si Maria Cojocea, clasa a IX-a E, 39 de puncte. In lotul care va reprezenta Braila la faza nationala s-au calificat: Georgiana Bogdan, Cristina Lungu si Angela Cotet.
La sfirsitul lunii mai, la Suceava, va avea loc faza nationala a concursului. Acesta se desfasoara prin colaborarea dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Directia pentru Invatamint Preuniversitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu