La limba si literatura romana promovabilitatea a fost de 67,6% si s-au inregistrat aproape 900 de note intre 5.00 si 7.00. Rezultate foarte slabe au obtinut elevii de la scolile: nr. 5, "Ecaterina Teodoroiu", Gradistea, Ramnicelu.
La matematica promovabilitatea a fost de 66% si s-au obtinut 800 de note intre 5.00 si 7.00. La aceasta proba Scoala nr. 5 a avut promovabilitate 0%. Procente mici s-au mai realizat la scolile din: Tudor Vladimirescu, Gradistea, Bertestii de Jos si Maxineni.
La istorie promovabilitatea a fost de 79%, cele mai slabe rezultate fiind la scolile: nr. 2 din Baraganu, Salcia Tudor, Baldovinesti si la Grupul Scolar "Angelescu" din Ianca. Inspectorul scolar general Tudoran a precizat ca aceste procente mici au o explicatie si in numarul mic de elevi inscrisi. La Geografie au promovat 74% dintre cei inscrisi. Cele mai slabe rezultate s-au obtinut la scolile nr. 9 si 24 din Braila, si la cele din Bertestii de Jos, Ciresu, Gradistea, Perisoru, Racovita, Tudor Vladimirescu si Ulmu.
Cele mai bune rezultate s-au obtinut la scolile: "Balcescu", "Murgoci", "Iorga", "Cerna", Surdila Gaiseanca, nr. 2 din Tufesti, Waldorf.
Conducerea ISJ a precizat ca in scolile cu rezultate slabe se vor lua masuri pentru imbunatatirea procesului instructiv-educativ: monitorizarea activitatilor didactice, activitati suplimentare cu elevii in care sa fie rezolvate probleme de tipul celor de la simulare, activitati diferentiate in functie de lacunele individuale. Profesorii metodisti vor realiza consiliere si indrumare pentru cadrele didactice, in special cele din mediul rural, iar directorii vor urmari respectarea pregatirilor pentru examen. Tot pentru a stimula pregatirea elevilor, pe semestrul doi tezele vor avea subiect unic, astfel incit se va asigura o a doua simulare. Mai mult, ISJ va realiza un studiu cu rezultatele la examenele nationale din ultimii cinci ani, iar profesorii care se vor evidentia prin permanente rezultate slabe vor fi inclusi in programe de perfectionare.