Rezultate suficient de bune pentru aceasta data, la simularea Testarii Nationale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rezultate suficient de bune pentru aceasta data, la simularea Testarii Nationale

In cadrul unei conferinte de presa, conducerea Inspectoratului scolar a facut publice rezultatele simularilor de la Testarea Nationala, apreciind ca rezultatele sint bune tinindu-se cont de faptul ca elevii nu au avut motivatii foarte puternice sa participe si sa se concentreze, iar materia este acum in curs de recapitulare. In privinta organizarii examenelor, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a spus ca a optat pentru varianta desfasurarii probelor in fiecare scoala, nu in centre, pentru a da o sansa de participare pentru cit mai multi elevi, pentru ca acestia sa-si poata evalua nivelul cunostintelor, aspect apreciat ca prioritar, si pentru a nu se deregla orarul scolii. "Subiectele au avut un grad mediu de dificultate, au respectat programa de examen si planificarea materiei. Structura subiectelor a fost cea cunoscuta de profesori si elevi inca de la inceputul anului scolar. Anul trecut, la Testarea Nationala, s-au inscris 3.664 de elevi, s-au prezentat 3.194 si au promovat 2.420, adica s-a inregistrat o promovabilitate de 75,77%. Acum, procentul obtinut pe discipline este satisfacator luind in consideratie ca materia nu a fost parcursa in intregime si recapitularile sint in curs. Ne gindim ca in anul viitor, notele bune pe care le vor obtine elevii sa se treaca in catalog, ca sa fie un stimulent pentru participare si performanta", a precizat inspectorul general Lilliana Tudoran.
La limba si literatura romana promovabilitatea a fost de 67,6% si s-au inregistrat aproape 900 de note intre 5.00 si 7.00. Rezultate foarte slabe au obtinut elevii de la scolile: nr. 5, "Ecaterina Teodoroiu", Gradistea, Ramnicelu.
La matematica promovabilitatea a fost de 66% si s-au obtinut 800 de note intre 5.00 si 7.00. La aceasta proba Scoala nr. 5 a avut promovabilitate 0%. Procente mici s-au mai realizat la scolile din: Tudor Vladimirescu, Gradistea, Bertestii de Jos si Maxineni.
La istorie promovabilitatea a fost de 79%, cele mai slabe rezultate fiind la scolile: nr. 2 din Baraganu, Salcia Tudor, Baldovinesti si la Grupul Scolar "Angelescu" din Ianca. Inspectorul scolar general Tudoran a precizat ca aceste procente mici au o explicatie si in numarul mic de elevi inscrisi. La Geografie au promovat 74% dintre cei inscrisi. Cele mai slabe rezultate s-au obtinut la scolile nr. 9 si 24 din Braila, si la cele din Bertestii de Jos, Ciresu, Gradistea, Perisoru, Racovita, Tudor Vladimirescu si Ulmu.
Cele mai bune rezultate s-au obtinut la scolile: "Balcescu", "Murgoci", "Iorga", "Cerna", Surdila Gaiseanca, nr. 2 din Tufesti, Waldorf.
Conducerea ISJ a precizat ca in scolile cu rezultate slabe se vor lua masuri pentru imbunatatirea procesului instructiv-educativ: monitorizarea activitatilor didactice, activitati suplimentare cu elevii in care sa fie rezolvate probleme de tipul celor de la simulare, activitati diferentiate in functie de lacunele individuale. Profesorii metodisti vor realiza consiliere si indrumare pentru cadrele didactice, in special cele din mediul rural, iar directorii vor urmari respectarea pregatirilor pentru examen. Tot pentru a stimula pregatirea elevilor, pe semestrul doi tezele vor avea subiect unic, astfel incit se va asigura o a doua simulare. Mai mult, ISJ va realiza un studiu cu rezultatele la examenele nationale din ultimii cinci ani, iar profesorii care se vor evidentia prin permanente rezultate slabe vor fi inclusi in programe de perfectionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro