Mergi la conţinutul principal

Rezultate iniţiale Definitivat 2017. Brăila, rată de promovabilitate de 62%

• cea mai mare notă la proba scrisă a fost 10, iar cea mai mică 2,55 • rezultatele în urma contestaţiilor se vor afişa pe 30 aprilie

 

S-au afişat primele rezultate la examenul naţional de definitivare în învăţământ. Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în judeţul nostru rata de promovabilitate, înainte de contestaţii, este de 62,35%.

Examenul a cuprins două etape. Prima etapa, eliminatorie, a constat în două inspecţii de specialitate la clasă şi o evaluare a portofoliului profesional personal. A urmat apoi cea de-a doua etapă - proba scrisă, care s-a desfăşurat pe 20 aprilie. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, proba a cuprins două subiecte: un subiect centrat pe specialitatea candidatului (cu o pondere de 60%), iar celălalt subiect a vizat metodica predării specialităţii (cu o pondere de 30%), 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Proba scrisă s-a desfăşurat în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti), iar la concurs au fost aşteptaţi să participe 6.417 candidaţi care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ s-a organizat la 90 de discipline.

La Brăila, examenul scris s-a desfăşurat la Colegiul “Bălcescu”. Din cei 101 profesori aşteptaţi la probe, şapte au fost absenţi şi 94 prezenţi. Precizăm că 9 candidaţi s-au retras în timpul probei, iar la final au fost colectate şi trimise la centrul de evaluare 85 de lucrări. În urma corectării acestora, doar şapte candidaţi au obţinut note sub 5. Statistica pe intervale de note se prezintă în felul următor: între 2 şi 2,99 - 2 note, între 3 şi 3,99 - 2 note, între 4 şi 4,99 - 4 note, între 5 şi 5,99 - 14 note, între 6 şi 6,99 - 7 note, între 7 şi 7,99 - 26 note, între 8 şi 8,99 - 16 note, între 9 şi 9,99 - 14 note.

Cea mai mare notă la proba scrisă a fost 10 şi a fost obţinută de Mirela Veronica Mucuţă, care a susţinut proba la disciplina biologie. De altfel, ea a promovat examenul cu media 10. Cea mai mică notă a fost 2,55 şi a fost înregistrată de un profesor care a dat proba pentru disciplina Educaţie muzicală.

Nota minimă de promovare a întregului examen este 8 (opt) şi se calculează pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă.

Contestaţiile se depun pe 25 şi 26 aprilie la centrul de examen, iar rezultatele finale se vor afişa pe 30 aprilie.

Cadrele didactice care promovează Definitivatul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. De asemenea, examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro