Inspectorul de speciaalitate, prof. Steluta Dan a apreciat ca la geografie subiectele au avut un grad de dificultate medie, au respectat Programa de examen, planificarea materiei, iar structura subiectelor a fost cea cunoscuta de profesori si elevi Inca de la Inceputul anului scolar. "Gradul de dificultate al subiectelor a crescut gradat, astfel Incit s-a asigurat promovarea probei, dar si departajarea elevilor In functie de nivelul de pregatire al elevilor.
Itemii utilizati au fost diversi, foarte bine formulati, nu au fost neclaritati, nu au dat nastere la interpretari diferite. Continutul si gradul de dificultate a acestora a facut apel la cunoasterea si interpretarea fenomenului geografic, la utilizarea corecta a suportului cartografic, la formarea unui vocabular geografic adecvat. Ca si In anii precedenti din primele doua subiecte se poate lua foarte usor nota de trecere, comparatia si explicatia ramin subiectele care pun mai multe probleme si care pina la urma fac o corecta departajare a elevilor. Analiza suportului cartografic se dovedeste din an In an mai bine primita de elevi, mai bine abordata, dovedind lucrul atent al profesorilor. De apreciat interesul profesorilor de geografie pentru toate noutatile aparute In domeniu si care au ajuns In toate scolile judetului, chiar si In cele mai Indepartate. Comparativ cu anii precedenti, numarul de elevi Inscrisi pentru proba de geografie si procentul de promovabilitate se mentin la valori apropiate", a explicat prof. Steluta Dan.
Si la istorie subiectele au respectat structura, stabilita de Serviciul National de Evaluare si Examinare, si delimitarea materiei in functie de parcurgerea curriculumului national la aceasta disciplina, insa subiectul V nu a fost formulat adecvat, acest fapt producind confunzie in rindul anumitor candidati. Dificultatea subiectelor a fost medie, acestea fiind accesibile pentru majoritatea candidatilor. In tratarea subiectelor s-au constatat unele dificultati la itemii V si VI a mai apreciat profesorul metodist Octavian Osanu.