Mergi la conţinutul principal

Rezultate finale „Let's Do It, Brăila!”: 6.000 de voluntari şi 4.000 de saci de gunoi

• la nivel naţional, peste 365.000 de voluntari au participat la

Ziua de Curăţenie Naţională de pe 15 septembrie şi au strâns peste jumătate de milion de saci cu deşeuri

 

Pe 15 septembrie toată lumea a ieşit la Ziua de Curăţenie Naţională. Brăilenii şi  românii din toate judeţele şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la “Let's Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, organizată cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Numărătoarea finală arată că 365.212 de voluntari au adunat 500.815 saci cu deşeuri din toată ţara. Voluntarii au strâns 3.505 tone de deşeuri, de pe 1.502.445 mp din suprafaţa României. La Brăila, datele arată că 6.000 de persoane au participat la această activitate, de la copii şi adulţipână la profesori şi angajaţi ai instituţiilor publice, miile de voluntari reuşind să adune 3.924 de saci de gunoi. 

În topul judeţelor cu cei mai mulţi voluntari se regăsesc Maramureş (35.442 voluntari – 34.248 saci), Botoşani (32.740 voluntari – 22.873 saci), Gorj (26.500 voluntari – 55.000 saci), Suceava (23.845 voluntari – 23.682 saci) şi Bihor (23.000 voluntari – 30.000 saci).

“Am fost copleşiţi de susţinerea pe care a avut-o Let's Do It, Romania! Într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic şi social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reuşit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curăţenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deşeuri şi despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conştiinţa civică şi respectul faţă de natură. Mulţumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru Let's Do It, Romania!” a declarat Ionuţ Iordăchescu, Project Manager.

La Ziua de Curăţenie Naţională au participat peste 1.200 de primării, şcoli din toată ţara, instituţii judeţene, alături de companii, ong-uri şi centre de plasament. De asemenea, sute de soldaţi ai Armatei Române, angajaţi ai Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la acţiune, precum şi angajaţi ai penitenciarelor şi deţinuţi.

Din cauza focarelor de pestă porcină anunţate cu numai câteva zile înainte de eveniment, Ziua de Curăţenie Naţională a fost anulată în judeţul Ialomiţa, iar în judeţele Călăraşi şi Ilfov s-a desfăşurat numai în anumite zone, afectând negativ numărul de voluntari participanţi. Cu toate acestea, peste 2.000 de mormane au fost puse pe Harta Deşeurilor prin aplicaţia World Cleanup.

Let's Do It, Romania! nu ar fi posibil fără organizatorii locali din fiecare judeţ. La nivel naţional, peste 400 de voluntari au contribuit la organizarea celei mai mari mişcări sociale din România. La nivelul societăţii civile, 150 de organizaţii neguvernamentale şi grupuri civice din România, reunind zeci de mii de copii, tineri şi adulţi implicaţi şi sute de mii de beneficiari şi-au asumat împreună susţinerea Zilei de Curăţenie Naţională.

La nivel internaţional, 17 milioane de voluntari din 158 de ţări au luat parte la cea mai mare mişcare civică de curăţare a deşeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day. Echipele „Let’s Do It!” din toata lumea s-au mobilizat exemplar, în contextul în care mai mult de 15 dintre acestea au fost lovite de cicloane tropicale, iar 5 ţări au organizat o acţiune de curăţenie, deşi se află în război.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro