Mergi la conţinutul principal

Rezultate excelente pentru brăileni la naționalele de atletism U20

• Denisa Cosmina Balaban este dublă campioană națională la 100 m plat și 100 m garduri • Darius Techiu, medaliat cu aur la 110 m garduri • Balaban și Techiu vor reprezenta România la Campionatul European U20 din Israel • aur pentru componenții ștafetei 4x100 m plat: David Gheosu, Cosmin Moise, Damian Toma, Denis Neacșu

 

Atleții de la LPS Brăila și CSM Brăila se pregătesc în condiții foarte grele în sezonul de aer liber pentru că la Brăila Stadionul de Atletism rămâne o Fata Morgana și cu toate acestea rezultatele lor sunt foarte bune în competițiile oficiale.

În weekend-ul trecut, la Craiova, pe o bază sportivă superbă din toate punctele de vedere, atleții brăileni au fost protagoniștii întrecerilor rezervate categoriei de vârstă U20.

Denisa Cosmina Balaban, de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a devenit dublă campioană națională după ce a câștigat probele de 100 m plat și 100 m garduri. Atleta cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Onești a cucerit medalia de argint la 200 m plat.

Darius Techiu, atlet cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești, tot de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a demonstrat că este cel mai bun din țară la 110 m garduri. Techiu a devenit vicecampion al

României în proba de ștafetă, 4x100 m.

Denisa Cosmina Balaban și Darius Techiu și-au realizat baremurile de participare la Campionatul European de atletism U20, în aer liber,  care va avea loc în perioada 7-10 august în Israel.

Cei doi atleți menționați au încheiat cu brio naționalele U20 iar de luni s-au aliniat la startul altei competiții importante din viața lor, examenul de bacalaureat.

“Remarc faptul că Balaban și-a realizat recorduri personale în probele de 100 m plat, 12:06 secunde, respectiv 200 m plat, 24:87 secunde. Techiu a mers la valoarea lui. Ambii au realizat baremurile pentru europenele U20, care vor avea loc în august, în Israel”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Medalie de aur au obținut atleții care au concurat în ștafeta 4x100 m plat: David Gheosu (profesor Sica Lazăr), Cosmin Moise (profesor Nicu Roată), Damian Toma (profesor Anilena Anton), Denis Neacșu (profesor Irina Roată).

Damian Toma, de la grupa profesoarei Anilena Anton, a cucerit medalia de bronz la 200 m plat, cu un nou record personal, 22:05 secunde, iar la 100 m plat s-a clasat pe locul al patrulea cu un nou record personal, 10:75 secunde.

Încă junior II, David Gheosu s-a clasat pe poziția a patra la 110 m garduri.

“Pentru unii sportive, sezonul de aer liber s-a încheiat, alții vor continua să participe la finalele următoare. Rezultatele au fost foarte bune. Ceea ce vreau să remarc este că această competiție a atleților U20 a avut loc la Craiova, pe un stadion superb din toate punctele de vedere. Balaban și Techiu sunt de luni, 26 iunie, angrenați într-o altă competiție, una școlară. Ei dau examenul de bacalaureat, apoi se vor pregăti pentru naționalele de seniori și pentru europenele din august”, a mai spus Fănel Ionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro