Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate de exceptie la olimpiadele de limba rusa, moderna si materna

La olimpiada de limba rusa moderna, lotul elevilor braileni a facut o figura foarte frumoasa: au fost cistigate doua premii I, un premiu III si doua mentiuni, iar la olimpiada de limba rusa materna, s-au cistigat un premiu I si un premiu II. Aceste performante nu sint intimplatoare. Elevii braileni s-au situat pe primele locuri si in anii trecuti, muncind constant pentru aceste performante.
La Olimpiada de limba rusa moderna, faza nationala, desfasurata la Timisoara, Braila a fost reprezentata de zece liceeni, cei mai bine clasati la faza judeteana. Intr-un clasament neoficial echipa judetului Braila a fost pe primul loc. Premiul I l-a obtinut Raisa Oprea, din clasa a XII-a de la Liceul "Perpessicius", indrumator prof. Doina Chirilov. Sora Raisei, Iuliana Oprea, in clasa a X-a la Colegiul "Murgoci", indrumator prof. Mihai Chirsanov, a obtinut si ea tot premiul I la categoria sa. "Nu a fost greu, dificultatea subiectelor a fost cam aceeasi in fiecare an. Performantele pe care le-am obtinut presupun o munca in plus, insa nu consider ca am sacrificat foarte multe. Este adevarat ca timp liber nu prea mai am, dar nu consider ca renuntarea la el in favoarea limbii ruse este un sacrificiu. Eu ma pregatesc pentru ora, ca fiecare copil, dar dupa aceea muncesc in plus. Ca sa obtin aceste rezultate am invatat foarte bine gramatica, la orele de limba rusa vorbim numai in aceasta limba si ne dezvoltam vocabularul. Citesc si in original, insa nu carti foarte mari", a povestit eleva Iuliana Oprea. Foarte bine s-a descurcat si eleva Liceului "Iorga", Ani Busurca, din clasa a XII-a, indrumator prof. Maria Stefan, la care juriul a apreciat originalitatea si expresivitatea eseului sau. Tot ea a obtinut si Premiul Special al Ministerului. Doua mentiuni au fost obtinute pentru judetul Braila de elevii Alexandra Macsim, clasa a XI-a la Liceul "Perpessicius" si Marius Vasile, clasa a XII-a de la Grupul Scolar "Brancoveanu", profesor Nicolita Negoita. "Premiile obtinute de elevii nostri fac cinste, inca o data si in acest an, invatamintului brailean. Elevii au dovedit multa seriozitate si s-au pregatit bine, avindu-i indrumatori pe profesorii lor. Concurenta a fost apriga. In ciuda faptului ca studiul limbii ruse cunoaste un recul, ale carui cauze nu le comentez acum, considerindu-le de conjunctura, acolo unde inca mai exista grupe sau elevi razleti care se incapatineaza sa continue studiul acestei limbi, se obtin rezultate remarcabile, care ne onoreaza pe toti", a precizat profesoara Maria Stefan, inspector pentru minoritati.
In aceeasi perioada, la Iasi, a avut loc faza nationala a Olimpiadei de limba rusa materna. Au participat elevii de clasa a VII-a de la Scoala nr. 21, indrumati de prof. Mihai Chirsanov. Premiul I l-a obtinut Paulina Podgoreanu, iar premiul al II-lea eleva Iulia Ivan.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii