• elevii brăileni au obţinut o medalie de aur şi trei de bronz • Mihaela Florea, câştigătoarea medaliei de aur, va participa la sfârşitul lunii iulie la Competiţia Mondială Microsoft Office Specialist din Statele Unite
Performanţe remarcabile pentru elevii care au reprezentat judeţul Brăila la
Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei (OTI), competiţie desfăşurată în judeţul Călăraşi, în perioada 17-20 mai. Patru din cei cinci membrii ai lotului judeţean au revenit acasă cu premii, palmaresul lor fiind compus din o medalie de aur şi trei de bronz.
Aurul a fost câştigat de Mihaela Florea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Murgoci”, tânăra pregătită de prof. Paul Pruş reuşind să se claseze chiar pe primul loc. De altfel, aceasta este cea de-a treia medalie de aur pe care Mihaela o câştigă la OTI. “Mă bucură că am reuşit să mă menţin în top, că toată munca pe care am depus-o pentru această olimpiadă a meritat şi a adus rezultate. Fiecare olimpiadă e o experienţă diferită şi în fiecare există ceva unic. Îmi doresc să lucrez în continuare şi să am rezultate la fel de bune, poate chiar mai bune. Nu e tocmai uşor să ajungi să concurezi la o olimpiadă naţională şi apoi să şi câştigi. Trebuie să munceşti foarte mult şi să ai ambiţie pentru ca în momentul în care ceva nu îţi iese, tu să continui să munceşti, să nu te laşi, să fii perseverent. Mulţumesc profesorului coordonator şi părinţilor pentru susţinere!”, ne-a spus olimpica.
Chiar înainte de a merge la naţională, tânăra s-a calificat la Competiţia Mondială Microsoft Office Specialist şi este nerăbdătoare să reprezente România la etapa internaţională ce va avea loc în luna iulie în Statele Unite. În paralel cu pregătirea pentru acest concurs, Mihaela va continua să îi înveţe programare pe copiii de la CoderDojo Brăila, acolo unde este mentor.
Nicoleta Ciauşu, elevă tot în clasa a XI-a la “Murgoci”, prof. coord. Paul Pruş, este câştigătoarea unei medalii de bronz. Aceasta a participat pentru prima oară la TIC, la secţiunea C# (Sharp), considerată cea mai grea secţiune pentru că participă toţi elevii de liceu, iar subiectele sunt comune. “E mai dificil pentru că sunt concurenţi din tot ciclul liceal. Concurezi şi cu a XII-a şi cu a IX-a, sunt toţi în aceeaşi categorie pentru că e o materie care nu se face la şcoală. A fost prima olimpiadă de TIC la care am participat şi mi-a plăcut mult, în special oamenii de acolo. Eu am participat şi la informatică şi la orice eveniment legat de informatică întâlneşti oameni faini. După probă, am vorbit cu colegii şi erau toţi foarte deschişi, entuziasmaţi şi se vedea pasiunea în fiecare om care era acolo. Da, olimpiada însemnă multă muncă, dar e o muncă plăcută şi prin muncă şi pasiune vin şi rezultatele. Mulţumesc părinţilor şi domnului profesor pentru susţinere!”, ne-a declarat Nicoleta, tânăra fiind şi ea mentor voluntar la CoderDojo Brăila.
Tot o medalie de bronz a câştigat şi Raluca Popescu, elevă în clasa a X-a la “Murgoci”, îndrumată de prof. Paul Pruş. “A fost o experienţă foarte frumoasă, mai ales că am văzut că am urcat 10 locuri în clasament faţă de anul trecut. Acum că am avut un rezultat mai bun decât la ediţia precedentă vreau să muncesc mai mult ca să ajung în top 10 şi o să încep să fac acest lucru chiar din vară. Am descoperit în urma acestei olimpiade că îmi place mult ceea ce fac şi voi continua pe drumul acesta. Mulţumesc domnului profesor şi părinţilor pentru tot sprijinul pe care mi l-au oferit”, susţine Raluca. Ea mai are un palmares o medalie de bronz câştigată la ediţia de anul trecut a olimpiadei. Anul acesta, Raluca a concurat şi la naţionala de lingvistică.
Cea de-a treia medalie de bronz a ajuns la Iulian Curte, “mezinul” lotului judeţean, el fiind elev în clasa a IX-a la Liceul “P. Cerna”, prof. coord. Angelica Toncea.”A fost prima olimpiadă la care am participat şi a fost o experienţă foarte plăcută şi o ocazie foarte bună să găsesc mai multe persoane de vârsta mea care să aibă aceleaşi pasiuni. Nu mă aşteptam să câştig o medalie! A fost o surpriză şi o bucurie foarte mare pentru mine. Premiul îmi dă un imbold să mai încerc, iar anul viitor medalia să fie mai strălucitoare. Vreau să îi mulţumesc doamnei profesoare şi mamei mele pentru că m-au sprijinit şi m-au adus până aici”, ne-a spus Iulian.
Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!