Mergi la conţinutul principal

Rezultate de excepţie în Slovenia pentru sportivii de la Arashi-do

• clubul brăilean a participat cu 13 karateka la Campionatul European de karate tradiţional Fudokan şi a cucerit 17 medalii • 9 titluri continentale au obţinut sportivii pregătiţi de sensei Daniel Mihai

 

Finala Campionatului European de karate tradiţional Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori care a avut loc în perioada 5-9 decembrie, în Slovenia, a reprezentat o nouă şansă de afirmare pentru sportivii clubului brăilean Arashi-do. Gruparea sportivă brăileană pregătită de sensei Daniel Mihai a participat cu 13 karateka la competiţia continentală de la Portoroz şi a cucerit 17 medalii, 9 de aur, 3 de argint şi 5 de bronz.

La copii, 10-11 ani, Andreea Radu a devenit campioană europeană la kumite echipe şi vicecampioană europeană la kumite individual şi la enbu mixt împreună cu Gabriel Giurgiu.

Copiii 1, cu vârste de 12-13 ani, au avut de asemenea prestaţii apreciate de arbitrii prezenţi la competiţie. Astfel, Cătălin Baciu şi Bogdan Dîrnea s-au clasat pe locul al treilea şi implicit au primit medaliile de bronz la enbu masculin, performanţă realizată de Daria Dârnea şi Bogdan Dîrnea, la enbu mixt. La această categorie de vârstă, pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Daria Dârnea, Maria Marcu şi Maria Radu la kata echipe. Maria Marcu a cucerit aurul la kumite echipe şi argintul la kumite individual.

La cadeţi, Arashi-do Brăila a cucerit aurul la enbu mixt prin Ioana Radu şi Alexandru Stoian, şi tot pe primul loc s-au clasat Ioana Radu şi Nicoleta Tureac la kumite echipe. Nicoleta Tureac a mai obţinut o medalie de bronz la kumite individual, iar Alexandru Stoian a devenit vicecampion european la kumite individual şi a cucerit bronzul la kumite echipe.

Clubul brăilean şi-a trecut în palmares rezultate deosebite şi în concursul juniorilor.

Astfel, la această categorie de vârstă, Florentina Ion, Ioana Radu şi Nicoleta Tureac au cucerit medalia de aur la kata echipe, aceeaşi performanţă fiind realizată de Florentina Ion la fuku go feminin, Florentina Ion şi Cosmin Giurgiu la enbu mixt şi Cosmin Giurgiu şi Alexandru Stoian la enbu masculin.

Tot la juniori Cosmin Giurgiu s-a clasat pe locul al treilea la fuku go masculin.

La competiţia din Slovenia din delegaţia brăileană au mai făcut parte Dario Mihai şi Alexia Chiriac şi ambii au avut prestaţii bune la categoria copii 8-9 ani.

“Felicit copiii pentru aceste rezultate de excepţie şi le mulţumesc pentru susţinere părinţilor şi nu în ultimul rând profesorilor şcolii gimnaziale din Chiscani, unde învaţă o parte dintre sportivii clubului nostru, pentru că au înţeles importanţa acestei competiţii”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.

De menţionat faptul că pentru clubul Arashi-do au mai concurat Mihaela Zainea şi Rareş Muşat. Cei doi sportivi antrenaţi de sensei Cornel Muşat au obţinut medalia de bronz la enbu mixt.

La Campionatului European de karate tradiţional Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori din Slovenia au participat în jur de 2000 de sportivi din 30 de ţări.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro