Rezultat de excepţie la Olimpiada Naţională de Informatică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rezultat de excepţie la Olimpiada Naţională de Informatică

Anul acesta, echipa Brăilei de la Olimpiada Naţională de Informatică a reuşit un rezultat foarte bun. Din 13 elevi, nouă s-au întors cu medalii de bronz, argint şi chiar aur. Medalie de aur a obţinut Andrei Radu de la Colegiul "Bălcescu". El a avut posibilitatea să participe şi la selecţia pentru lotul ce va reprezenta România, alături de Alex Tatomir şi Gabriel Moise, însă a preferat să participe şi la o altă olimpiadă. "Problemele au fost mult mai simple decât anul trecut şi mai simple chiar faţă de judeţeană. Îmi pare rău că nu m-am dus la baraj, a fost greşeală. Informatica îmi place pentru că este o disciplină care te poate ajuta chiar acum. Celelalte materii te vor ajuta în viaţă, ştim povestea, dar până atunci nu ne folosesc, ori informatica ne poate ajuta imediat, poţi să faci un program care să te ajute", a explicat Radu Andrei. Profesorul său de informatică este Cristian Toncea. Medalie de argint a obţinut Paul Crestez, elev în clasa a XI-a la Colegiul "Bălcescu", prof. Nistor Moţ. "A fost uşor. Înainte de olimpiadă lucrez mult, aproape toată ziua, dar în rest lucrez cam o oră pe zi. Programarea mi se pare interesantă şi o înţeleg mai bine faţă de alte materii cu care nu mă împac. Informatica este mai logică decât matematica şi este şi mai bine plătită", a punctat Paul Crestez. O performanţă de invidiat a reuşit şi Alex Tatomir, din clasa a VIII-a, Colegiul "Bălcescu", prof. Cristian Toncea. El face parte din lotul de opt elevi ce va reprezenta România la olimpiada internaţională. Subiectele nu i s-au părut dificile, dar consideră că a fost destul de stresant. "Nu am nici doi ani de programare în momentul de faţă. Am muncit destul de mult la această disciplină pentru că îmi place, iar rezultatul a fost îmbucurător. Sper să reuşesc mai mult să mă descurc şi la concursurile care urmează", îşi doreşte Alex Tatomir.

Şase medalii de bronz la Brăila

Alţi şase elevi au obţinut medalii de bronz. Unul dintre ei este Gabriel Moise, elev în clasa a VIII-a la Şcoala "M. Eminescu", prof. Ileana Savu. "Pe măsură ce creşti lucrurile se complică, trebuie să acorzi mai multă importanţă unui singur obiect, dar în fiecare an particip la două olimpiade, m-am obişnuit. Acum, cu barajul mi-am dat şi eu seama cât de sus poţi să ajungi ca programator, ce profesori poţi să ai. Am prins gustul succesului şi sper şi la anul să ajung cât se poate de sus", a explicat Gabriel. Ştefan Hagiu din clasa a IX-a de la Colegiul "Bălcescu", prof. Nistor Moţ, este mulţumit de prestaţia sa pentru că nu are decât un an de când face programare, mai ales că subiectele i s-au părut mai dificile decât în anii trecuţi. Raluca Tudor, clasa a VII-a, Colegiul "Murgoci", este îndrumată la clasă de prof. Gina Stanciu. Ea apreciază că această a doua participare la o olimpiadă a fost o experienţă deosebită. "Am fost puţin supărată pentru că am fost prima cu medalie de bronz şi cel dinaintea mea a luat medalie de argint cu numai un punct mai mult ca mine. Este foarte puţin având în vedere că totalul este de 300 de puncte, dar consider că este un rezultat bun, având în vedere că am reînceput să studiez informatica abia în clasa a VI-a. Informatica îmi place pentru că îţi dă satisfacţii pe care celelalte materii nu ţi le pot da, faci un program şi vezi imediat rezultatul", a mărturisit Raluca Tudor. Tudor Dumitrescu, clasa a V-a, Şcoala "M. Eminescu", prof. Ileana Savu, face programare din clasa a IV-a. El a mărturisit că nu lucrează prea mult în timpul anului, dar că a lucrat intensiv înainte de olimpadă. Lui nu i s-a părut greu şi speră ca în anii viitori să obţină punctaje mai mari. Eduard Podaru, clasa a VI-a, Şcoala "M. Eminescu", prof. Ileana Savu, s-a destăinuit şi el că a început să studieze informatica de mic pentru că îi plăceau jocurile pe calculator şi voia şi el să facă jocuri. Încântat de informatică s-a declarat şi Marius Grigoraş, clasa a V-a, Şcoala "Mihai Viteazul", care învaţă informatică din clasa a III-a, la Palatul Copiilor, cu profesoara Silvia Ciurea. Lui îi place pentru că trebuie să se concentreze şi să găsească rezolvarea cea mai rapidă.
Din echipa care a reprezentat Brăila au mai făcut parte: de la Colegiul "Bălcescu" Răzvan Neacşu, clasa a IX-a, prof. Liliana Arici, Teodora Şerbănescu, clasa a XI-a, prof. Cristian Toncea, şi Ciprian Băluţă, clasa a XII-a, prof. Florica Mortu, iar de la Colegiul "Murgoci" s-a calificat Dora Nicoleta Ţilică, clasa a X-a, care este îndrumată de profesorii Paul Pruş şi Ştefan Buzoianu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro