Mergi la conţinutul principal

Rezolvarea definitivă a problemei apei roşiatice de la Însurăţei: instalaţie specială de tratare

• în fapt, este vorba despre o instalaţie pentru deferizarea şi demanganizarea apei • investiţia este prinsă în planul de dezvoltare şi modernizare a reţelei de apă din judeţ gândit de CUP Dunărea, cu finanţare prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare), şi este estimată undeva la circa 650.000 euro

 

Soluţia definitivă pentru rezolvarea problemei apei roşiatice de la Însurăţei stă în montarea în localitate a unei instalaţii de tratare, mai precis de deferizare şi demanganizare a apei provenite din puţurile forate care alimentează de ani de zile comunitatea din zona respectivă. Asta, în contextul în care apa provenită din această sursă are o concentraţie mai mare în cele două metale, iar procedura de clorinare duce automat la formarea de oxizi de fier şi mangan care, în condiţii speciale, ajung să dea culoarea roşiatică a apei, situaţie reclamată insistent de consumatorii din oraşul Însurăţei şi localităţile limitrofe alimentate din aceeaşi sursă. Conducerea Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila, unic furnizor local (la nivelul întregului judeţ) al serviciilor de apă - canal - epurare a precizat că o astfel de instalaţie a fost prevăzută în programul investiţional pe următorii ani. Mai precis, este vorba despre investiţii în extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi apă uzată, cu finanţare în urma accesării Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. Costul unei astfel de investiţii pentru instalaţia de tratare a apei la Însurăţei a fost estimată undeva la circa 650.000 euro. Orizontul de aşteptare al consumatorilor din zona respectivă este 2019, în varianta optimistă. 

Reamintim că, zilele trecute, mai multe sesizări privind calitatea apei potabile din oraşul Însurăţei au sosit la redacţie, însoţite de poze sau filmări în care se vede cum la robinetele consumatorilor din localitate curge un lichid de culoare brun-roşiatică ce cu greu ar putea fi catalogat drept apă potabilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro