Mergi la conţinutul principal

Rezident in Franta, judecat pentru tilharie si inselaciune

In virsta de 34 de ani, Djelil Aryamehr Puia, conducator auto la SC "Transport Riviere" SA Franta, brailean rezident in Franta, a fost arestat si trimis in judecata pentru infractiuni comise in urma cu opt ani, in Romania. Djelil a tilharit o contabila, fosta colega de serviciu, si a tras pe sfoara o firma din Suceava, firma ce solicita acum peste 620 de milioane de lei vechi despagubiri.
In ziua de 19 mai 2000, ora 11.30, invinuitul s-a deplasat la sediul SC "Quadrant Amroq Beverages CO" SA filiala Braila, unde lucrase de altfel, si a intrat in biroul contabilitate, unde se afla Roxana S., casier al societatii. Pe birou era o cutie cu circa 80 de milioane de lei vechi, provenite din incasari, si Djelil Aryamehr Puia a intrat in vorba cu casiera, cerindu-i "o cafea". A fost refuzat si, de ciuda, a dat pe git un pahar cu pepsi si a fumat doua tigari, dupa care a smuls receptorul de la centrala telefonica si a scos un cutit, amenintind-o pe femeie: "te omor daca faci ceva!" In continuare, profitind de faptul ca vicitma inlemnise de spaima (ulterior avea sa i se prescrie medicamente) agresorul a luat banii si a disparut cu un taxi cu care venise la locul faptei. Pina sa plece, Roxana l-a ajuns din urma, insa Djelil a impins-o cu brutalitate, adresindu-i amenintari, inclusiv la adresa fiicei acesteia. In prezent, femeia tilharita s-a constituit parte civila cu suma de 5.000 de lei.
In ianuarie 2002, precizeaza anchetatorii, SC "Bermas" SA Suceava a sesizat organele judiciare, acuzindu-l pe acelasi Puia de inselaciune. Acesta, in calitate de patron al SC "Beer Gate Impex" SRL Braila, a "achizitionat" 12.000 de litri de bere de la firma suceveana, la valoarea din 1999 a pietei, respectiv 62,6 milioane de lei. Djelil Aryamehr Puia a emis, cu acest prilej, o fila cec, desi nu avea disponibil in cont. Cu toate eforturile furnizorului, inculpatul nu a achitat datoria nici pina astazi. De fapt, in opt ani, abia a platit 13 milioane de lei vechi. Asa stind lucrurile, SC "Bermas" SA Suceava s-a constituit parte civila cu suma de 62.539 RON. In iunie 2008, pe numele braileanului rezident in Franta a fost emis mandat de arestare preventiva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu