• dintre acestea, 14 posturi sunt la Spitalul Judeţean, 5 la Spitalul Orăşenesc Făurei şi unul la Spitalul de Psihiatrie • înscrierile se fac în perioada 14 - 28 octombrie
Ministerul Sănătăţii a anunţat organizarea, pe 20 noiembrie, a concursului naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Pentru sesiunea 2016 a examenului Ministerul a majorat numărul de posturi pentru absolvenţi. O altă noutate o reprezintă introducerea unor specialităţi noi, şi anume: cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică.
Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 14 - 28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: pentru zilele de luni până joi - orele 9.00 şi 15.00, respectiv 9.00 şi 14.00 pentru zilele de vineri.
Pentru judeţul Brăila au fost aprobate 20 de posturi, dintre care 14 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), 5 la Spitalul Orăşenesc Făurei şi unul la Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon”. Mai detaliat, la SJU Brăila s-au scos la concurs câte un post pentru următoarele specializări: alergologie şi imunologie clinică, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, chirurgie toracică, gastroenterologie, medicină fizică şi de recuperare, medicină internă, nefrologie, neurologie, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, pediatrie şi reumatologie.
La Spitalul Orăşenesc Făurei absolvenţii de medicină pot opta pentru un post în specializările anestezie şi terapie intensivă, medicină de laborator, medicină internă, obstetrică-ginecologie şi radiologie imagistică medicală.
La Spitalul de Psihiatrie s-a scos la concurs un post pentru specialitatea psihiatrie adulţi cronici.
Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro. şi tot pe site, pe 7 noiembrie, se vor afişa listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii.
Proba se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, candidaţii având la dispoziţie patru ore pentru a le rezolva. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu.